FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Citroën Berlingo Venturi Shanghai to Paris


cheetacars Gepost op 30-07-2010 om 18:42 721 views | 1 reactie

Het eerste deel van de naam klinkt niet veel bijzonders, maar deze Citroën Berlingo is aangepakt door Venturi zodat hij een elektromotor kreeg. In 2008 was hier al wat over bekend. Maar het model dat hier staat is net even anders, want hij heeft al 13.400km er op zitten van Shanghai naar Parijs, een route die André Citroën in 1932 al aflegde in de andere richting. Het initiatief is gesponsord door Prins Albert II van Monaco, die we toevallig erna nog zagen. De hele rit was natuurlijk om het uithoudingsvermogen en de effectiviteit van de elektronische aandrijving te presenteren en te laten zien. De accu kan 70.5kWh opslaan en hoeft na 350 tot 400 km pas weer opgeladen te worden waarna hij alweer 5 uur moet laden voor 80% van zijn capaciteit. Hij is vertrokken bij het Shanghai China 2010 Expo en is nu de aangekomen in Monaco. Dit hele werk was een idee van de 2 leraren Xavier Chevrin en Geraldine Gabin. De Franse Post is in ieder geval wel onder de indruk geraakt van Venturi en heeft een order geplaatst van 250 auto's. Al met al dus net even iets anders dan de gemiddelde Berlingo die je tegenkomt

Locatie: Monaco
Land: Monaco


1 Reactie :

Flamingo
Flamingo juli 30, 2010 om 22:15 # | Report | Reply

ik heb eerlijk gezegt niet zoveel met elektrisch of met berlingo’s maar toch een leuk informatief verhaaltje!

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app