FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Video: Geen 120 in Duitsland

autoblogger Gepost op 21-05-2007 om 0:02 8.630 views | 15 reacties

Geen max snelheid in Duitsland

Land: Duitsland


15 Reacties:

Tristan
Tristan mei 21, 2007 om 01:28 # | Report | Reply

Kut Greenpeace ga iets nuttigs doen he.

trekveerm5
trekveerm5 mei 21, 2007 om 08:06 # | Report | Reply

Duitsland UBER alles!!!!! nog drie nachten en dan vertrek k ook weer plankgas over de autobahn richting Monaco voor de Grand Prix!!!!!!

Plankgas voor altijd!!!
en weg met de boomknuffelaars

jordey
jordey mei 21, 2007 om 08:19 # | Report | Reply

jammer voor je greanpeace, ga boompjes beschermen

Fej
Fej mei 21, 2007 om 08:43 # | Report | Reply

Is er 6000 km zonder limiet in Duitsland?

Alwood
Alwood mei 21, 2007 om 15:30 # | Report | Reply

jaaaaaaaaaahoooooor alsof BMW geen M5 meer gaat maken als je in heel duitsland maximaal 120 mag hmhm…

zo vervelend als die kanslozen die dan over snelheid gaan jammeren. Als ze inderdaad eerst eens alle files op zouden lossen… scheelt een hoop meer uitstoot (vooral rondom steden) en je maakt er meer mensen blij mee.

Rick436
Rick436 mei 21, 2007 om 15:31 # | Report | Reply

Wou dat het in NL ook zo was, weg met die file verkeer en watermaat staat bedoel ik die maken die file’s allemaal zelf! ze zetten die borden op 50 om file’s ze magen, doe die dingen op 150! moet jij is kieken hoesnel de file’s opgelost zijn!!

stefan82
stefan82 mei 21, 2007 om 17:54 # | Report | Reply

Wat een domme reactie van die verkeersdeskundige. Hoe kun je nu zeggen dat je kundig bent wanneer je met uitspraken komt waarin je zegt dat door langzamer te rijden er minder files zijn. Wat een onzin. Het is nu eenmaal zo, hoe hoger de snelheid hoe hoger de capaciteit van de weg.

cl600
cl600 mei 21, 2007 om 19:22 # | Report | Reply

@stefan82 : neeee, dat bewijst hoever jij kan kijken naar de uitspraak van iemand, namelijk niet verder dan je neus !

als ik met 140 kom aan denderen en diegene voor me nettjes 120 rijd, moet ik vanzelfsprekend op me rem, dit veroorzaakt een kettingreactie, en diegen achter mij gaan net dat beetje meer op hun rem, enz enz enz, en zo onstaan der files. de 80km/h zones werken in –> theorie <-- PERFECT, als ik in ga voegen vanuit een bocht en ik rijd 80 hoef ik NIET af te remmen, en kan ik lekker op me gemakkie doorsuffen, niemand die op ze rem moet en het gaat gewoon door. alleen niemand ( ik ben ook alles behalve heilig ) houd zich eraan in de praktijk en daar gaat het mis. iedereen moet op de rem voor iedereen, raken daardoor gefrusteerd en trappen hun gas harder in en het spelltje begint weer overnieuw.

Alwood
Alwood mei 21, 2007 om 23:14 # | Report | Reply

@cl600
Wat ook weer typisch nederlands is aangezien niemand, niemand iets gunt. Alles moet maar gelijk en het wordt vooral niet gepikt als iemand harder rijd! De hele combinatie van rijlessen/verkeersreges/verkeershandhaving is in nederland nauwkeurig afgesteld op elkaar in de weg zitten. En gezien de mentaliteit in NL zal het de komende 1000 jaar wel niet veranderen helaas.

In een land als duitsland heeft men gelukkig niet direct problemen mee als een ander harder gaat. Zolang er maar niet rechts ingehaald wordt 😛

Lichtpunt
Lichtpunt mei 23, 2007 om 18:26 # | Report | Reply

Alwood schreef:
“Als ze inderdaad eerst eens alle files op zouden lossen… scheelt een hoop meer uitstoot (vooral rondom steden) en je maakt er meer mensen blij mee.”

—> Zoals cl600 al zei: met een maximum snelheid los je juist file’s op én heb je minder CO2 uitstoot (een auto rijdt veel zuiniger als ie minder snel rijdt).

Alwood schreef:
“het wordt vooral niet gepikt als iemand harder rijd! De hele combinatie van rijlessen/verkeersreges/verkeershandhaving is in nederland nauwkeurig afgesteld op elkaar in de weg zitten.”

—> Weer fout, als iedereen namelijk gewoon zich netjes aan de regels en aan de sneheid houdt, dan zouden er stukken minder file’s zijn. Dus de personen die sneller rijden, verpesten het juist.

piranha
piranha mei 27, 2007 om 01:52 # | Report | Reply

Stefan schreef:
“Hoe kun je nu zeggen dat je kundig bent wanneer je met uitspraken komt waarin je zegt dat door langzamer te rijden er minder files zijn. Wat een onzin.”

INDERDAAD! Wanneer wordt deze wijdverbreidde nonsens nou eens tegengesproken! Iemand noemt zich verkeersdeskundige, roept iets wat exact het tegenovergestelde is van de waarheid en iedereen knikt ja en amen. Wat een gel*l.
Dus als we de maximumsnelheid verlagen tot 10 km per uur zou er nog minder file zijn? Onzin. Iedereen zou er 10 keer zo lang over doen om op zijn bestemming te komen en een autoweg zou 10 keer zo druk zijn. Men associeert snel rijden met asociaal weggedrag, milieuverontreiniging en trekt die lijn psychologisch door naar filevorming. Maar snel rijden voorkomt juist files! Ik zat ooit in de auto met een malloot die dacht dat langzaam rijden de file liet oplossen. Ja, het deel van de weg voor zijn auto werd erg leeg inderdaad. Er is zoveel lulkoek in omloop in de wereld, je zou er een televisieformat van kunnen maken. Nu je het zegt, wat een goed idee. Ik ga het morgen verkopen aan John de Mol.

Shaw
Shaw juni 1, 2008 om 15:09 # | Report | Reply

@piranha, je haalt me de woorden uit de mond…

en ook politiek bezien is het systeem met de richtsnelheid zeer ongeveinsd: of je als land nu een snelheidslimiet hebt of niet, mensen houden zich maar zelden aan de maximumsnelheid maar juist in Duitsland volgt men de regels zeer gediciplineerd op: staat er een bordje 130 dan rijdt men ook netjes die snelheid. @cl600, die 80km/h zones zijn voorzien van trajectcontroles, vandaar dat men er zo’netjs’80km/h rijdt. Duitsland is het enige land die haar burgers af en toe de vrijheid gunt sneller dan 120 of 130 te rijden, waar en wanneer het kan. En dat is ook goed zo. Beter dan in NL: als je 79 rijdt door een 30-zone met bijvoorbeeld een school in de buurt, krijg je slechts een boete, maar als je op de A13 maar liefst 131km/h rijdt, ben je je rijbewijs kwijt!!! Nog meer bewijzen nodig dat het Duitse systeem absoluut deugt? Hoe je het ook wendt of keert: veilig rijden zit bij ieder individu tussen de oren, en heeft weinig met maximumsnelheid te maken; deze is voor ieder voor zich persoonlijk.

Wat super-partijdig en opdringerig is het NOS trouwens weer eens, men laat alleen voorstanders van de 120-limiet aan het woord, bovendien vind ik bij alle polls die gehouden zijn over een maximumsnelheid altijd en overal op de autobaan op internet een minderheid die vóór is en een meerderheid die tégen is! Incluis mensen die geneens een rijbewijs hebben natuurlijk, maar wel “vóór maximumsnelheid” stemmen.

Gioor
Gioor juni 1, 2008 om 15:26 # | Report | Reply

zoo.. mensen maken hier gewoon hele verslagen :shok:

Shaw
Shaw juni 2, 2008 om 14:04 # | Report | Reply

reageer anders inhoudelijk, Gioor? Waardoor ben je zo :geshockeerd: ?

RenJie
RenJie augustus 3, 2008 om 18:14 # | Report | Reply

wat een bullshit.. genoeg mensen kopen ook een BMW, Audi, Mercedes die net zo veel uitstoten en verbruiken als alle andere auto’s.. en niet per se niet met 200 + te rijden.(eigenlijk wel)

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app