FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: New York - Vergane Glorie I


boxster Gepost op 19-02-2008 om 20:51 2.304 views | 8 reacties

Hoewel ik vorig jaar tijdens mijn vakantie van twee weken in New York veel bijzondere auto's gezien heb, was de locatie waar bijgaande foto's gemaakt zijn voor mij toch wel het hoogtepunt - en tegelijk ook een dieptepunt.

Ik reed in de metro bovengronds door een achterbuurt, en zag opeens vanuit mijn ooghoek een autosloperij, met een witte Rolls Royce en een paar Jensen Interceptors. Ik heb mijn vriendin terug naar het hotel laten gaan, en ben zelf weer teruggekeerd en uitgestapt op een station vlakbij. Hoewel het geen buurt was waar het een veilig idee gaf met een dure camera rond te lopen, was ik vastberaden deze plek eens te onderzoeken.. Toen ik bij het door een hek omsloten terrein was aangekomen, viel mijn mond open van verbazing.. Twee Silver Shadows, drie Jensen Interceptors, twee Quattroportes, een Maserati 430, een Lotus Elite (of Eclat?), een Bitter SC, een MG A, een rode Matra/Fiat o.i.d.?, een aantal Mercedessen,(niet de minste), een BMW 3.0 CS, Jaguars, en nog wat ander spul. Allemaal in meer of minder vergane staat. Toen ik gehaast door het hek heen foto's ging nemen, kwam er uit de poolclub ernaast zo'n typisch Amerikaanse zestiger. Baseball-pet, zonnebril, korte broek en een veel te dikke buik.. Hij vertelde me dat het terrein en de auto's daarop van ene Tony was. En dat Tony een "mobster" was. Hij kwam ook wel eens in de poolclub, en dan kwamen er ook allemaal van die klerenkasten, die Tony kusten, vervolgens was het motherfucker dit en motherfucker dat, en dan gingen ze weer en gaven Tony een kus (oud mafia-gebruik). En die auto's? Ze kwamen in goede staat het terrein op, en vervolgens liet Tony ze wegroesten.. En als je aan Tony vraagt of je bijv. zo'n verrotte Rolls mag kopen, dan vraagt hij er zoveel geld voor, dat elke kans op verkoop meteen verkeken is..
Verbazingwekkend, een van de Jensens had bijv. een gave achterruit. Toen ik twee jaar terug overwoog een Interceptor te kopen, waarschuwde de eigenaar me dat zo'n achterruit 7000 euro kost als je 'm wil vervangen. En hier zat gewoon nog een geoed exemplaar op..
Al met al zeer indrukwekkend..

Locatie: New-York
Land: Verenigde Staten


8 Reacties:

NuttelozeBPM
NuttelozeBPM februari 19, 2008 om 21:48 # | Report | Reply

Kijk, zo zie ik dus de toekomst voor ogen hier in Europa als alles blijft verdergaan zoals nu!
Maarja, idd vergane glorie. Ik ben eens naar Nice en Monaco gegaan, het is zeer duur/chique daar. Totdat je de achterwijken eens een keer gaat bezoeken, je ziet de prachtige gebouwen die verwijzen naar een zeer rijke geschiedenis, maar deze gebouwen/wijken zijn ‘ingepalmd’ door buitenlanders enz. en nu is het daar zeer onderkomen…

boxster
boxster februari 19, 2008 om 22:17 # | Report | Reply

Kan iemand me nog vertellen wat voor auto die rode op de vijfde foto is met de motor achterin? Is het een Matra, of een Renault, of een Fiat, of iets anders?

Riicharrd
Riicharrd februari 19, 2008 om 22:24 # | Report | Reply

Prachtige foto’s met prachtig verhaal! Zeker bedankt voor het delen van deze fantastische ervaring, is weer eens wat anders dan de dingen die je veelal meemaakt hier in Nederland. Maar het doet toch pijn aan je autohart als je zulke auto’s weg ziet roesten terwijl ze eigenlijk nog rond moeten rijden of in ieder geval nog in concoursstaat zijn! Echt zonde, heb er geen andere woorden voor!

Citrofiel
Citrofiel februari 19, 2008 om 22:26 # | Report | Reply

Wow! Autojunkmakers, deze pagina flipt nogal bij mij…

Heerlijk vind ik dit soort plekjes. Zonde van de auto’s enerszijds, maar anderszijds, gek genoeg vind ik auto’s op de manier het mooist. Wegroestend tussen de zooi/natuur. 🙂

Alwood
Alwood februari 20, 2008 om 10:31 # | Report | Reply

altijd apart om te zien, die sloperijen in amerika. Blijkbaar is een 2e hands op een gegeven moment op en dan roest zo’n klassieker gewoon weg op een stuk grond als dit.

geweldig verhaal ook! en emotie-volle foto’s 😉 het gaat altijd ontzettend jeuken bij mij als ik die jensens zie, prachtige wagens! en dan in zo’n staat verkerend…

markus
markus februari 20, 2008 om 13:14 # | Report | Reply

Mooi verhaal en foto’s inderdaad. Die BMW is volgens mij ook vrij zeldzaam en kostbaar.

ZwerverRoodbaard
ZwerverRoodbaard januari 5, 2010 om 14:22 # | Report | Reply

Nou aan het verhaal te horen is er wel wat anders gebeurd met die auto’s dan zomaar wegzetten en laten roesten 😛

Niemand ook een kofferbak open gemaakt?

Ruftman
Ruftman januari 22, 2010 om 19:22 # | Report | Reply

Eeuwig zonde van deze prachtige auto’s.

Die rode auto is volgens mij een (Fiat) Bertone 850 Coupe.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app