FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Ferrari 166 MM "Touring" Le Mans Berlinetta (195s


wapz Gepost op 20-05-2009 om 2:32 925 views | 2 reacties

Deze schitterende Ferrari 166 MM Touring Le Mans Berlinetta reed mee in de Mille Miglia 2009. Er zijn in totaal maar 5 stuks van deze 166 MM Berlinetta gemaakt. Deze heeft een motorische upgrade gehad van 166 naar 195cc, een optie die op waarschijnlijk maar 2 andere berlinetta's is uitgevoerd.

Deze unieke auto met chassis nummer #0026M heeft in 1950 al met de Mille Miglia meegedaan en heeft deze zelfs superieur gewonnen. Dit terwijl hij eigenlijk was ontworpen om te participeren op Le Mans. Daar was hij datzelfde jaar ook gestart, maar heeft hij door technische problemen helaas de finish niet gehaald.

Wat het verhaal van deze auto uniek maakt is dat dit chassis het grootste deel van zijn leven in de Verenigde Staten heeft doorgebracht, nadat de originele eigenaar hem eind jaren 50 had verkocht. Hij is daar om onduidelijke redenen terecht gekomen op een autosloop, waar hij een groot deel van zijn leven heeft doorgebracht. Hij is daar in 1998 uiteindelijk weggehaald (in losse onderdelen) en verkocht voor ongeveer 2 miljoen dollar en is daarna compleet gerestaureerd.

Uiteindelijk is hij in 2007 voor het eerst weer getoond op Pebble Beach Concours d'Elegance, waar hij de 'Mille Miglia' trophy oppikte. En nu dus, 59 jaar na dato, is hij weer terug waar het ooit begon, bij de Mille Miglia! Een prachtig verhaal voor een schitterende auto.

Kijk hier voor de bron en meer foto's van deze 166MM:
http://www.ultimatecarpage.net/car/3341/Ferrari-166-MM-Touring-Le-Mans-Berlinetta.html

Locatie: Ferrara, Siena
Land: Italië2 Reacties:

wapz
wapz mei 20, 2009 om 13:25 # | Report | Reply

“en is daarna compleet is gerestaureerd. ”

– de 2e is

Ik vraag om een edit functie voor de tekst!

cheetacars
cheetacars mei 20, 2009 om 18:27 # | Report | Reply

@ wapz dat kan soms wat gezeur opleveren, als je dingen die bij een discussie horen weg kunt halen enzo (al zal dat meer bij de reacties horen) 😉 OT Mooie auto! De 166 MM was de eerste Ferrari dacht ik, in 1947 heeft hij, bij de eerste keer dat Ferrari meedeed, gelijk de 24H van Le Mans gewonnen 🙂

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.