FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Lotus Elan S2 Turbo


FeRaRi Gepost op 19-04-2010 om 21:14 697 views | 2 reacties

Mooi ding ik had hem nog nooit gezien ,weet iemand trouwens of dit een of andere speciale editie is ???

Locatie: Breda
Land: Nederland2 Reacties:

KoenBreda
KoenBreda augustus 10, 2010 om 15:38 # | Report | Reply

Dit is volgens mij geen bijzondere uitvoering. De eigenaar van deze auto werkt in een broodjes zaak in Breda waar ik regelmatig kom. Hij heeft me weleens verteld dat de auto gechipt is en dat hij er een dumpvalve op heeft laten zetten..

XiPHiAS mei 24, 2016 om 10:24 # | Report | Reply

Het is een Lotus Elan M100 S2.
Deze kwam na de Lotus Elan en Lotus Elan SE (turboversie).

Van de Elan & Elan SE versie zijn er uiteindelijk 3.885 gebouwd. De productie werd vroegtijdig gestopt wegens tegenvallende verkoopcijfers te wijten aan de toen toch dure verkoopprijs alsook een oliecrisis die toen heerste.

De S2 is eigenlijk een “limited edition” versie die gebouwd werd onder het bewind van Bugatti. Na de productiestop van de Elan en Elan SE werd Bugatti eigenaar van Lotus. Bij een bedrijfs doorlichting deed bleek er een nog erg ruime stock motoren te staan. De wagen kreeg ook wat updates, oa de BBS 16″ velgen (ipv 15″ OZ van de Elan en Elan SE), wat aangepast interieur, betere ophanging, katalisator, … Er werden in totaal 801 Lotus Elan M100 S2’s gebouwd tussen juni 1994 en september 1995, 800 S2’s hebben een nummer op het dashboard. Nr. 801is nadien gebouwd op speciale vraag van een klant en heeft dan ook geen nummer gekregen maar heeft wel de S2-specs.

De wagen (van de foto’s) was “niet” gechipt, had wel een dumpvalve. Ook de foute velgen (offset) zijn inmiddels verwijderd. De eigenaar had het vooral voor erg (te) veel toeters en belletjes, stickers, labels en opplak-prularia, gelukkig zijn die nu allemaal mooi verwijderd. 🙂
(ik ken de huidige eigenaar en heb er zelf ook een)

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.