larsyboy1997 Foto van de maand : Het welkomstcomité

Video: Audi Q5 Hybride rijtest

autoblogger Gepost op 17-06-2011 om 15:55 12.187 views | Geen reacties

Audi vraagt voor Q5 Hybrid 65.500 euro, wat een meerprijs ten opzichte van de 2.0 TFSI met automaat oplevert van net geen 10 mille. Ongeveer de helft is weg te schrijven tegen de hogere standaarduitrusting, de Hybrid heeft standaard 19” lichtmetaal (in turbine-design), MMI-navigatie en Audi soundsystem. Om de meerprijs met het lagere verbruik terug te verdienen, moet met de huidige brandstofprijzen circa 40.000 km worden afgelegd, dus dat lijkt overkomelijk. Toch worden we nog niet wild van Audi's eerste stappen op elektrisch gebied. De aandrijflijn laat te vaak steken vallen en dat komt simpelweg niet premium over. De volgende keer beter en dat zal waarschijnlijk de A6 of A8 worden. Zeker de A6 kan wel eens een echte zuinige auto worden, zonder extra gewicht en mindere stroomlijn van de SUV carrosserie en wellicht zelfs met alleen voorwielaandrijving. Dan wordt het voor ons Europeanen pas echt interessant.

Locatie: Mallorca
Land: Spanje

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.