FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Bosch nieuwe Cup-ontstekingsbougies


sir_smokalot Gepost op 27-01-2012 om 11:00 480 views | 4 reacties

Deze nieuwe bougie is ontwikkeld in het kader van ‘downsizing’, de technologie die de omvang van de motor maximaal verkleint terwijl het vermogen behouden blijft. Het belangrijkste aspect hierbij is de compressie in de verbrandingskamer, samen met een hogere ontstekingsspanning. Om aan deze vereiste te kunnen voldoen is het gebruik van een specifieke bougie noodzakelijk. De nieuwe Cup-bougie van Bosch beantwoordt perfect aan deze eisen. De bougie is uitgerust met een korte aansluiting in cupvorm, die de klassieke schroef- of clipsluiting vervangt en op die manier de keramische isolator verlengt. De Cup-bougie is ook voorzien van een isolatie van meer dan 8 millimeter lang, terwijl de bougie zelf even lang is als een standaardbougie. Zo levert het model Bosch YR 6 LE 02 een ontstekingsvonk met verhoogde spanning van 24 kV tot 31 KV, gemeten in openlucht. Volkswagen heeft voor zijn twee benzinemodellen van de nieuwe stadsauto Volkswagen Up gekozen voor de Cup-bougie van Bosch. De ISO-normering voor deze nieuwe technologie is aangevraagd. De Cup-bougie zal in de loop van 2012 ook beschikbaar zijn voor de aftermarket.


4 Reacties:

dennisr januari 27, 2012 om 12:28 # | Report | Reply

je foto doet het niet, vergroten niet althans..

interessant ding, zal hem ooit wel eens tegenkomen 🙂 makkelijk te vervagen ook?

dennisr januari 27, 2012 om 12:28 # | Report | Reply

vervagen = vervangen

sir_smokalot januari 27, 2012 om 16:20 # | Report | Reply

@dennisr: rare tekens in de url weggehaald. Nu kan t wel.

broodje_aap januari 27, 2012 om 13:31 # | Report | Reply

Lekker bougend..

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app