FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Mercedes-Benz 280 SE van Prins Bernhard


autoblogger Gepost op 25-05-2012 om 23:10 1.266 views | 3 reacties

De auto van de Prins in een opslag van het legermuseum.

Het is een blauwe Mercedes 280SE met het kenteken KP-01-13, danwel het burger kenteken 20-AV-00. Er hoorde vroeger, voor 1976 ook een AA kenteken bij, de AA-01-13. Toen Benno verplicht werd om te stoppen met al zijn militaire functies, verviel dat kenteken. KP-01-13 was het militaire kenteken, wat toebehoorde aan de Staf Inspecteur Generaal der Krijgsmacht.

Er hoorde ook een blauwe kleeflamp bij, en de auto was voorzien van een hele luide twee-toon. Ook zat er een oude mobilofoon van de Veiligheidsdienst Koninklijk Huis in. Aan de achterzijde stonden twee antennes op de spatborden. De kalfsleren bekleding was, naar het verhaal ging, speciaal voor de prins gemaakt.

Land: Nederland

Kenteken: 20-AV-00

Kenteken: KP-01-133 Reacties:

jwsdevries mei 26, 2012 om 08:59 # | Report | Reply

Prins Bernhard had alleen maar Ferrari’s, en als deze auto van hem zou zijn, dan zou er een AA-nummerbord aan moeten hangen!

robbie mei 26, 2012 om 15:54 # | Report | Reply

@jwsdevries: bull shot!

Prins Bernhard reed niet “alleen maar” in Ferrari’s. Die auto’s waren voor de fun, maar daarnaast had hij altijd een S-Klasse tot zijn beschikking.

Ook heeft elke auto van het Koninklijk Huis naast een AA-kenteken ook nog een “normaal” kenteken. Deze auto heeft trouwens een leger kenteken en aangezien Benno een hoge functie had in het leger is dat prima te verklaren. Zie ook dat het wapen van Bernhard op het dashboard en de kofferklep zit.

Alfarobert mei 26, 2012 om 17:36 # | Report | Reply

Valt me toch een beetje van Bernard Sr tegen.Een Taxi.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.