FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Video: Daniël de Jong breekt ruggenwervel

ricardo Gepost op 23-08-2015 om 13:15 13.191 views | 9 reacties

GP2-coureur Daniël de Jong klapte na een encounter met Pierre Gasly van de baan op Spa, wat resulteerde in een gebroken ruggenwervel (#6).

Direct na de crash is De Jong naar het ziekenhuis van Luik gebracht, hij was bij bewustzijn en aanspreekbaar. De verwondingen leken mee te vallen, echter bij nader onderzoek bleek De Jong een gebroken ruggenwervel te hebben. Het medische team heeft De Jong daarop direct geopereerd. De vier uur durende operatie is goed verlopen en zijn situatie is stabiel. Daniël de Jong zal komende week in het ziekenhuis van Luik blijven.

Het ongeval gebeurde tijdens de GP2-hoofdrace op Spa-Francorchamps. In de zesde ronde gingen Pierre Gasly en Daniël de Jong naast elkaar Blanchimont in, een snelle bocht waar inhalen eigenlijk onmogelijk is. De Jong zat er half naast, erop rekenend dat Gasly hem de ruimte zou geven. De Fransman bewoog echter naar rechts en daardoor kon contact niet uitblijven. De Jong kwam met een flinke klap in de bandenstapel aan het einde van de korte uitloopstrook. De impact was zo hard dat De Jongs stuur in tweeën brak, waardoor hij ook zijn hand blesseerde.9 Reacties:

Robinveerman42 augustus 23, 2015 om 14:30 # | Report | Reply

Max lukte het net wel

swordfish augustus 23, 2015 om 16:27 # | Report | Reply

@robinveerman42: dat is je comment nadat iemand zo crasht…treurig gesteld met je

Robinveerman42 augustus 23, 2015 om 16:34 # | Report | Reply

@swordfish: staat idd niet zo netjes, mijn excuses. Veel beterschap iig aan hem

lambo4all augustus 23, 2015 om 16:31 # | Report | Reply

@robinveerman42: als Nasr ook even naar rechts had gestuurd lag Max nu naast Daniel..

poeperman augustus 23, 2015 om 14:47 # | Report | Reply

da’s dan ook een halve belg 🙂

Veel beterschap…

goodolddays augustus 23, 2015 om 15:52 # | Report | Reply

Das n beste klap, beterschap dan maar…

gtr34 augustus 23, 2015 om 18:09 # | Report | Reply

Die ging er hard af😁

RazorHead augustus 23, 2015 om 19:11 # | Report | Reply

Toch eigenlijk z’n eigen fout.. Gasly zit op de racelijn en rijdt nog altijd voor de Jong. Het is ook niet dat hij bruut uitwijkt naar rechts. De Jong had gewoon van het gas moeten gaan of zelf uitwijken naar rechts (zoals max deed).

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.