FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Ghosttown Jerome


roberto Gepost op 07-08-2017 om 20:14 558 views | 6 reacties

Een aantal weken geleden een 22-daagse campertrip gemaakt door Western-USA. Veel gezien, maar dit wilde ik nog even met jullie delen. In het oude mijnstadje Jerome (Bij Sedona, AZ) is een verlaten mijn (Gold King mine) waarbij de inmiddels overleden eigenaar vanalles spaarde, maar dan ook echt alles. Zolang het maar oud is. Weinig mensen weten hier van, maar al ben je fervent auto liefhebber en je maakt in die hoek een roadtrip, is dit zeker de moeite waard! Het leuke is dat mijn vader dit met een Harley-tocht zo'n 20-jaar geleden heeft gezien, en ik het altijd hebt onthouden van een video, en deze plek dus moest opzoeken :)

Locatie: Jerome
Land: Verenigde Staten6 Reacties:

thomcarspotter augustus 7, 2017 om 21:52 # | Report | Reply

Geweldig! Ik ben dus in juni daar in de buurt geweest, zelfs in Sedona overnacht! Helaas wist ik hier niets van.. Lijkt mij echt bijzonder om te zien, erg tof!

roberto augustus 7, 2017 om 23:16 # | Report | Reply

@thomcarspotter: was er ook in Juni, en vond het toch wel de moeite waard om te delen. Vele mensen weten het plaatsje Jerome misschien wel te vinden omdat het een oud mijnstadje is op een stijle berg, maar de Gold King Mine wisten er maar weinig. Heb het zelfs aan 1 van de weinige inwoners van het dorp moeten vragen, en die wisten er zelfs niet van. Totdat ik over een oude mijnwerker met een grote grijze baard begon, toen zei hij dat ik een stukje door moest rijden en het daar misschien is..

porschepdk augustus 7, 2017 om 23:06 # | Report | Reply

Tof verhaal, heb onlangs die trip ook gemaakt, helaas wist ik dit niet anders was ik zeker even gaan kijken.

roberto augustus 7, 2017 om 23:43 # | Report | Reply

@porschepdk: ja ik las wel van meerdere mensen hier op AB/AJ de laatste tijd die een rondreis in de US gaan maken, vandaar de post. Helaas voor jou te laat, maar een reden om een keer terug te gaan 😉

ghost augustus 8, 2017 om 22:45 # | Report | Reply

Van wie is het nu dan? Staat het er maar gewoon te staan?

roberto augustus 9, 2017 om 09:22 # | Report | Reply

@ghost: Dit was van een oude mijnwerker Don. Don is helaas 2 jaar geleden overleden en zijn ‘museum’ is nu overgenomen door 2 andere mannen (typetje grote grijze baard, grote buik en stoffig door het goud wassen).

De Gold King Mine ligt een stukje verder op van Jerome. Toen er vroeg veel goud en koper werd gevonden in Jerome, kwamen de rijken en verdreven de arme mijnwerkers/inwoners naar de volgende vallei. Alleen daar vonden de arme inwoners nog meer goud destijds (Gold King Mine). In de loop der jaren is het kleine dorpje bij de Gold King Mine verlaten, alleen Don bleef daar wonen. Zijn hobby was om vanalles te verzamelen, kocht oude amerikanen uit het hele land, zette ze weg op zijn land/berg, en zo nu en dan sleutelde hij hieraan.

Als je nu aankomt rijden, kom je op een bergpad met alleen maar oude rommel, dan staat er een oud houten huisje, wat nu functioneert als winkel, en als entree (entreeprijs was $8 p.p.) voor de Ghosttown.
Natuurlijk is het een beetje opgezet, maar het is meer een uit de hand gelopen verzameling op een verlaten plek, zeker de moeite waard om te bezoeken!

Het leuke was dat Mick (degene die nu het terrein beheerd) ook daadwerkelijk aan het goud spitten was, en ons zeer vriendelijk begeleide en ons zeer leuke tips gaf voor de rest van de roadtrip.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.