FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Maserati MC12 GT1


robbiehifi Gepost op 21-11-2017 om 19:36 561 views | 6 reacties

De Maserati MC12 GT1 was de machine waarmee de Italianen hun come-back maakten in de autosport. Na wat homologatie problemen, waarmee niet alle behaalde punten meetelden in het kampioenschap, was het een zeer succesvolle bolide in het FIA GT1-kampioenschap. De italianen pakten een aantal kampioenschappen, maar wisten bijvoorbeeld ook de roemruchte 24 uur van Spa-Francorchamps op hun naam te schrijven.

Dit is het zevende chassis en de wagen is getooid met de smallere vleugel. De eerste wagens hadden een bredere spoiler, wat voor een hogere downforce zorgde en een te hoge snelheid. Het aerodynamische hulpmiddel werd in de ban gedaan en zodoende staat er een bescheiden spoiler op de grote achterkant.

Onder de kap ligt een zeer fijne v12. Een blok dat we ook kennen van concerngenoot Ferrari en als straatversie in de Enzo ligt, waar deze MC12 veel onderdelen mee deelt. De MC12 is een stuk eleganter dan de Ferrari en ook op de circuits was dit een aangename verschijning. De bedoeling is dat deze wagen op termijn ook weer wordt ingezet tijdens een classic evenement en alle 12 cilinders weer een lekker stukje zullen zingen!

Land: Nederland6 Reacties:

zwannes november 21, 2017 om 20:42 # | Report | Reply

Mooi hoe je met jouw fotoskills deze wagen op de plaat vastlegt. Wat een gave machine man!

robbiehifi november 21, 2017 om 22:14 # | Report | Reply

@zwannes: Thanx

davelepeef november 21, 2017 om 23:06 # | Report | Reply

Gaaf! Heb jè dit nou met light painting gedaan of middels digitale bewerking?? Gezien het daglicht buiten lijkt me het laatste, maar het effect is praktisch hetzelfde??

robbiehifi november 21, 2017 om 23:35 # | Report | Reply

@davelepeef: lightpainting maar met een flitser.

spotcrewda november 22, 2017 om 09:58 # | Report | Reply

Is dit bij maastricht/Aachen airport in de buurt?

robbiehifi november 22, 2017 om 21:08 # | Report | Reply

@spotcrewda: yep

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.