FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Mijn West-Coast roadtrip deel 6


julez Gepost op 15-02-2018 om 11:49 10.488 views | 61 reacties

Ik ben in 2017 drie maanden naar California gegaan om te ontstressen. Ik heb daar zoveel mogelijk auto-gerelateerde dingen gedaan en dit wilde ik nog altijd graag met jullie delen!

Dit deel: een Camaro SS voor een dag. Als autoliefhebber kun je niet naar Amerika gaan en niet in een dikke V8 rijden. Dus ik heb een dag een Camaro SS Cabrio gehuurd en ben de bergen bij San Diego in gegaan. Ongelofelijk, wát een power, wát een geluid! Ik heb er ultiem van genoten en kan het iedereen aanraden!

Locatie: San-Diego
Land: Verenigde Staten


61 Reacties:

autoblogger februari 15, 2018 om 17:28 # | Report | Reply

Gaaf! Maar waarom slechts 1 dag;)

julez februari 15, 2018 om 17:34 # | Report | Reply

@autoblogger: Ik heb de auto gehuurd in de laatste week dat ik er was. Voor die tijd had ik er nog niet echt serieus over nagedacht en ik had helaas niet meer dan een dag om er echt een hele dag in te kunnen crossen. Ook had ik in de rest van mijn tijd daar al veeeel te veel geld uitgegeven, dus moest een klein beetje denken aan het budget, haha.

Volgende keer dat ik erheen ga (gebeurt vaker, ik heb familie daar) huur ik er sowieso weer een en dan voor wat langer!

draadloos februari 18, 2018 om 11:32 # | Report | Reply

@julez: en dat noem je ontstressen.. te veel geld uitgegeven, geen tijd om lang in deze auto te rijden…

shadowbroker februari 18, 2018 om 12:41 # | Report | Reply

@draadloos: hard werken weer je stress van krijgt en dat geld geen verprutsen aan een vakantie om te ontstressen… XD. Erg vervelend dat het zo is voor sommigen

julez februari 18, 2018 om 19:51 # | Report | Reply

@draadloos: Te veel geld uitgeven wist ik al dat ik zou doen, daarom heb ik tijdens de vakantie niet op het geld gelet, maar alleen maar genoten. Bovendien was 1 dag leuk zat en heb de rest van de maanden genoeg andere geweldige dingen gedaan! Die drie maanden weg van thuis hebben me enorm geholpen 🙂

Maarten123 februari 18, 2018 om 10:21 # | Report | Reply

Leuke kar! Voor de volgende keer: de Camaro’s rijden erg goed, maar als je het vriendelijk vraagt, krijg je voor hetzelfde geld een Corvette. Zeker bij mooi weer zijn de cabrio’s in trek en blijven ze ‘zitten’ met Corvette coupe’s.

julez februari 18, 2018 om 10:39 # | Report | Reply

@Maarten123: Helaas hadden ze geen Corvette’s meer 😉 Ook geen Mustang Gt’s, die ik eigenlijk had geselecteerd online. Dus ik kon óf later terugkomen (had ik geen tijd voor), óf ik mocht een Camaro SS meekrijgen. Eerst baalde ik wel een beetje, maar toen ik instapte niet meer, haha.

skinnybmw februari 18, 2018 om 10:24 # | Report | Reply

Heerlijk dat je zulke dikke units voor een prikkie kan huren in de US. Ikzelf zou voor een Challenger of Corvette gaan. Maar deze SS is zeker niet verkeerd!

julez februari 18, 2018 om 10:39 # | Report | Reply

@skinnybmw: Ik had eigenlijk een Mustang GT gehuurd, maar ze hadden alleen deze nog. Uiteindelijk helemaal niks mis mee haha

alcantara februari 18, 2018 om 10:24 # | Report | Reply

Waarom is dit enige juiste auto?
Een Corvette of Viper is toch oneindig veel gaver dan dit.

julez februari 18, 2018 om 11:41 # | Report | Reply

@alcantara: Volgende keer wordt het zeker een Corvette!

mashell februari 19, 2018 om 23:35 # | Report | Reply

@alcantara: en dan noch is juist de Mustang de einig juiste wagen.

renegade februari 18, 2018 om 10:30 # | Report | Reply

Vet man, live your dream. Ik hoop ook eens zo’n tour te gaan maken!

julez februari 18, 2018 om 11:40 # | Report | Reply

@renegade: Zeker doen! Is het absoluut waard.

3rotorboi februari 18, 2018 om 10:44 # | Report | Reply

Je moet is op turo kijken als je naar de vs gaat, hele dikke wagens maar ook comfortabele. Soms is het wel erg prijzig.

maarten020 februari 18, 2018 om 10:45 # | Report | Reply

De enige juiste “auto” voor een roadtrip langs de nationale parken van de US is een RV

smoked februari 18, 2018 om 11:48 # | Report | Reply

@maarten020: Da’s de nederlandse manier. Leukste manier is met een leuke V8 en automaat touren en in motels slapen.

bischero februari 18, 2018 om 16:33 # | Report | Reply

@smoked: inderdaad!

julez februari 18, 2018 om 17:31 # | Report | Reply

@smoked: yes!

Donstil februari 18, 2018 om 13:24 # | Report | Reply

@maarten020: Dat is onzin maar wordt wel vaak gedacht inderdaad.

Ik ben de afgelopen tien jaar elk jaar geweest en dit telkens met auto’s gedaan (Mustang/Camaro/Jeep) en je kunt dan gewoon op mooiere plekken komen. In de nationale parken zijn vaak wegen waar de campers niet op mogen.

jaggie februari 18, 2018 om 10:46 # | Report | Reply

Gaaf gozert!! 3 maanden Californië om te ontstressen, heerlijk! Kom maar door met de andere delen

julez februari 18, 2018 om 11:39 # | Report | Reply

@jaggie: Het was heerlijk, inderdaad! De andere delen kun je bekijken via mijn account 🙂

MoeWat februari 18, 2018 om 10:52 # | Report | Reply

Prachtig zon dagje meemaken! Dit staat nog steeds op mijn bucketlist.. wat kost nou zo’n dagje cabrio rijden als ik vragen mag?

julez februari 18, 2018 om 11:34 # | Report | Reply

@MoeWat: Volgens mij heb ik er rond de $120 voor betaald, ex een tankje benzine van zo’n $30. Was het dubbel en dwars waard!

tibor februari 18, 2018 om 16:23 # | Report | Reply

@julez:
Ik heb zelf een 2017 Mustang Ecoboost in Antwerpen en wil super graag rijden met zijn concurrent de camaro (of ern corvette) komende zomer in California. Bij welke firma heb jij deze gehuurd? De prijs die je noemt is totaal niet slecht namelijk

julez februari 18, 2018 om 18:56 # | Report | Reply

@tibor: Ik heb lang gezocht bij verschillende verhuurbedrijven, maar heb het uiteindelijk bij Hertz gehuurd. Er waren meerdere bedrijven die dikke muscle cars verhuurden, maar uiteindelijk toch niks hadden in de buurt van waar ik zat.

shane12 februari 18, 2018 om 10:59 # | Report | Reply

Geweldig!

ikleesookoverautos februari 18, 2018 om 11:14 # | Report | Reply

Toffe bak maar om er maar 1 dag in te rijden is veel te kort. Zeker als je er 3 maanden verblijft. Maatje van me had drie maanden lang een Mustang gehuurd.

Als ik 3 maanden de tijd had zou ik een paar verschillende modellen proberen: Mustang, Camaro, Corvette, Raptor, Trackhawk, Escalade/Navigator/Hummer om maar wat op te noemen. Zeker de Trackhawk.

fmgarcia februari 18, 2018 om 11:31 # | Report | Reply

@ikleesookoverautos: Totdat je daar bent. Heb je net een rug uitgegeven aan de reis en nog even een paar honderd dollar in de eerste paar dagen. Gaat de lol snel van af hoor. Ik hou net zoveel van auto’s als jij wsl, maar ga mijn geld niet burnen aan een paar keer lekker gas geven. Of is zijn die auto’s die je nu noemt echt te betalen?

ikleesookoverautos februari 19, 2018 om 11:47 # | Report | Reply

@fmgarcia: Een Mustang of Camaro zijn echt niet duur en dan voor een paar dagen iets speciaals. Ligt natuurlijk ook aan je (vakantie) budget en hoe je dat wil besteden. Gelukkig hoef ik daar zelf niet al teveel over na te denken en dat doe ik al helemaal niet als ik op vakantie ben.

jeroen13 februari 18, 2018 om 11:38 # | Report | Reply

@ikleesookoverautos: trackhawk huren gaat niet lukken denk ik

ikleesookoverautos februari 18, 2018 om 12:39 # | Report | Reply

@jeroen13: miss niet zo gemakkelijk als een Mustang maar een snelle kijk op het interweb en je kan hem zelfs in Australia huren dus dan moet dat in USA ook wel lukken. Gewoon van te voren plannen/reserveren. https://www.ultimaterentals.com.au/2018-jeep-grand-cherokee-trackhawk-official-photo-info/2018-jeep-grand-cherokee-srt-trackhawk/

Donstil februari 18, 2018 om 13:26 # | Report | Reply

@ikleesookoverautos: Dit tent heeft een lidmaatschap van $10.000 per maand. Goed voorbeeld man!

ikleesookoverautos februari 19, 2018 om 11:48 # | Report | Reply

@Donstil: eerste wat bovenaan stond bij de Google resultaten. Niet eens verder gelezen. Maar goed volgens mij moet het in de US vast wel ergens mogelijk zijn.

julez februari 18, 2018 om 11:38 # | Report | Reply

@ikleesookoverautos: Volgende keer dat ik er ben ga ik er een voor een langere tijd huren, inderdaad. Toen ik er was had ik helaas geen tijd meer om er langer in te rijden, en ik had al veel te veel geld uitgegeven gedurende de rest van mijn trip.

En goed idee, trouwens, meerdere modellen huren!

ikleesookoverautos februari 18, 2018 om 12:35 # | Report | Reply

@julez: veel plezier op de volgende trip. Welke auto had je de rest van de 3 maanden trouwens?

julez februari 18, 2018 om 17:11 # | Report | Reply

@ikleesookoverautos: de overige drie maanden kon ik een Lexus ES300 lenen van mijn oom (ik heb veel familie daar wonen). Beetje een barrel en niet echt een bijzondere auto, maar wel een prima reisauto.

Nerekop februari 18, 2018 om 11:42 # | Report | Reply

Supergave keuze! Ontzettend mooi daar idd en iets dat je je altijd zult blijven herinneren.

Wel komisch om te zien dat gelijk een hoop mensen roepen dat je de verkeerde auto hebt gekozen of teveel hebt betaald (wat al knap is aangezien volgens mij niemand van hier naast je stond toen je afrekende, maar dat terzijde). I.p.v. het te hebben over hoe vet dit is.

Welke autogerelateerde uitstapjes heb je nog meer gemaakt daar?

julez februari 18, 2018 om 17:16 # | Report | Reply

@nerekop: zeker! Ik had eigenlijk een Mustang GT gehuurd (vind ik qua uiterlijk mooier), maar helaas hadden ze die niet meer en kreeg ik deze mee. Uiteindelijk was dit een geweldige wagen om in te rijden, uiteraard!

Ik ben verder gegaan naar; Petersen Museum, Blackhawk Museum, kleinschalig automuseum in San Diego, de shop van Chip Foose bezocht, Laughlin automuseum, en een stuk of 10 autoshows bezocht rondom San Diego en LA. Je kan nog wat foto’s zien in de andere delen die ik heb geupload op mijn profiel 🙂

shiva februari 18, 2018 om 11:53 # | Report | Reply

Als autoliefhebber boek ik ook mijn reizen enkel op basis van welke auto’s ze in dat land verhuren. Al eens een roadtrip door Zuid Mexico gedaan in een Mustang. En die auto heeft toen de reis afgemaakt. Ik dacht om dit jaar Peru te doen maar aangezien ze daar enkel Dacia Logans en dergelijke verhuren zal het toch Canada ofzo worden.

205zonderdak februari 18, 2018 om 12:46 # | Report | Reply

Gave bak. Moet een feest zijn geweest in de bergen!
Off topic, als je in Amerika door kleine riviertjes wilt rijden en off Road wil rijden, volstaat een SUV dan of heb je echt een 4*4 nodig?

shiva februari 18, 2018 om 12:59 # | Report | Reply

@205zonderdak:
Hangt van de SUV af, in de VS geven ze je al snel een Suburban of een Yukon Denali als je een SUV huurt en die komen overal wel door.

henrie februari 18, 2018 om 16:33 # | Report | Reply

@shiva: Een Suburban ja? Moet je wel een fullsize SUV huren. Anders mag je al blij zijn dat je überhaupt een auto met AWD krijgt. Ik heb al twee (van de zes) keer meegemaakt dat je slechts een voorwiel aangedreven SUV krijgt. Een Dode Journey en een Jeep Compass. Beste auto was een Kia Sportage met AWD en zelfs een diff lock. Nissan X-Trail wad ook niet verkeerd…

julez februari 18, 2018 om 17:18 # | Report | Reply

@205zonderdak: vorige keer dat ik ben gegaan hadden we een GMC Yukon XL, daarmee zijn we in de woestijn flink offroad gegaan en dat ging prima. Hij had wel 4wd, uiteraard, dat is wel een must.

Donstil februari 18, 2018 om 13:19 # | Report | Reply

Cool. Ik had er vijf weken een afgelopen jaar (foto’s staan hier ook ergens). Prima car maar wel een beetje de Golf van de uitleen vloot.

BaRa februari 18, 2018 om 14:00 # | Report | Reply

Ik heb een paar jaar geleden een SS gehuurd voor dik een week, voor een roadtrip door Texas. Zelf was ik eerder teleurgesteld door de auto. Afgaande op de lovende commentaren had ik een veel grotere zintuiglijke impact verwacht. Als je echter meer fun blijkt te hebben in een Caterham 270 dan een SS, tja, dan is er misschien toch iets mis met het verwachtingspatroon dat rond de SS en V8’en wordt gekweekt. Blij voor jou dat je wel tevreden was 🙂

BaRa februari 18, 2018 om 14:02 # | Report | Reply

@BaRa: btw, het advies op AB was van volgende keer een Mustang te huren in plaats van een Camaro. De cijfers zijn dan misschien niet zo gigantisch verschillend, de ervaring naar het schijnt wel.

julez februari 18, 2018 om 17:20 # | Report | Reply

@BaRa: oh ik heb inderdaad ultiem genoten van de auto. Vooral omdat ik zelf nog nooit in een muscle car had gereden, of uberhaupt een schreeuwerige V8. En ik heb me heel goed vermaakt met de achterwielaandrijving, if you know what I mean. Het zal vast geen topauto zijn in vergelijking met andere vergelijkbare auto’s, maar ik heb me op-en-top vermaakt!

Friez februari 18, 2018 om 14:03 # | Report | Reply

Ik heb afgelopen zomer 1,5 week een Camaro SS Convertible gehuurd bij SIXT in California. Ik vond het een vreselijke auto! Het systeem dat overschakelt van 4 naar 8 cylinders was allesbehalve soepel en de cabriokap weigerde vaak te openen. Uiteindelijk toen ik na 1,5 week weer terug in LA was omgeruild voor een BMW 430i cabrio, voor de laatste halve week. Wat was dat een verademing. Het jaar ervoor had ik een Mustang Convertible gehuurd en dat is echt een veel betere auto, zelfs met de Ecoboost motor.

julez februari 18, 2018 om 17:27 # | Report | Reply

@friez: zonde dat jij niet zo’n goeie ervaring ermee hebt gehad als ik.. Maar een 430i Cabrio klinkt ook niet verkeerd!

bart_m februari 18, 2018 om 14:15 # | Report | Reply

Mooi man, ik wil in september thv Las Vegas een Camaro/Mustang huren voor een dag. Nog tips wat betreft verhuurmaatschappijen?

julez februari 18, 2018 om 17:24 # | Report | Reply

@bart_m: ik heb heeel lang gezocht naar een goed verhuurbedrijf, want niet elk verhuurbedrijf biedt échte muscle cars aan (Mustang GT, Corvette, etc.). Uiteindelijk heb ik het gewoon bij een bekend bedrijf gehuurd (Sixt, volgens mij). Maar, in Las Vegas zijn er wel meer opties. Daar is ook een circuit waar je oa supercars kunt huren om mee te sjezen op het circuit. Is wel redelijk prijzig, helaas.

julez februari 18, 2018 om 17:25 # | Report | Reply

@bart_m: Hertz*, niet Sixt

jk1993 februari 18, 2018 om 15:37 # | Report | Reply

Enige juiste auto?? Wat heb jij gerookt? Elke cabrio is juist…

Ik zou persoonlijk voor een V8 Mustang Cabriok gaan, maar smaken verschillen.

julez februari 18, 2018 om 17:28 # | Report | Reply

@jk1993: die hat ik eigenlijk ook gehuurd, Mustang GT. Ik kreeg echter deze mee, maar vond ik uiteindelijk niet erg!

julez februari 18, 2018 om 19:54 # | Report | Reply

@julez: had*

michield88 februari 19, 2018 om 09:54 # | Report | Reply

Toch even reageren aangezien ik deze zomer dezelfde wagen heb gehuurd voor 3 dagen om van LA naar SF te cruisen.
Zeker dat het geen ‘RS’ is ipv ‘SS’? Die heeft namelijk 4 pijpjes achteraan. Ik had de RS (V6 +-350 pk) en ging ook heel hard, met heerlijke sound!

julez februari 19, 2018 om 11:57 # | Report | Reply

@michield88: haha, ik weet heel zeker dat het een SS was. Staat niet voor niets SS op de grille, op de kont en in het dashboard. Én ik hoor het verschil wel tussen een v6 en v8 😉

michield88 februari 20, 2018 om 11:31 # | Report | Reply

@julez: Top! Kon de badge niet goed lezen op de foto 😉

ronaldoballo81 februari 19, 2018 om 13:20 # | Report | Reply

Geweldige auto hoor.
Heb eind vorig jaar ook zitten twijfelen tussen de camaro ss en de mustang gt. Het is uiteindelijk de mustang geworden omdat daar me bagage beter in de kofferbak paste 🙂

lucas1989 januari 27, 2019 om 05:58 # | Report | Reply

Ja, dit lijkt op een die ik huur in Sydney, Australië https://sydney.supercargarage.com.au/rentals/ford-mustang-gt-v8-1

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app