thijmenvoorhuis Foto van de maand : BMW M3 Competition

Video: RB14 voor het eerst in actie

rubenpriest Gepost op 20-02-2018 om 9:16 4.335 views | 6 reacties

Direct na de onthulling van de nieuwe Red Bull RB14 mocht deze haar eerste meters maken: op een verregend circuit van Silverstone kreeg Daniel Ricciardo de eer om de blauwzilveren bolide naar buiten te sturen. Dat ging echter niet zonder problemen, de 28-jarige Australiër zou na tweederde van de oefening de muur in zijn gereden.

Locatie: Silverstone
Land: Verenigd Koninkrijk6 Reacties:

Edge februari 20, 2018 om 09:55 # | Report | Reply

Door dit soort filmpjes wordt in mijn ogen pijnlijk duidelijk dat Liberty/FOM echt eens naar de audio moeten kijken. In dit filmpje (en ook het filmpje op de instagram van Christian Horner) klinkt het gewoon meer dan prima. Natuurlijk, het is anders en minder dan hoogtoerig dan de V8/V10/V12-blokken van weleer, maar het klinkt in mijn ogen absoluut niet slecht. Tot het geluid wordt opgenomen met de microfoons die Liberty/FOM gebruiken voor de beelden tijdens de GP weekenden, dan klinkt alles ineens een stuk minder indrukwekkend.

duckmefaddy februari 20, 2018 om 10:03 # | Report | Reply

@Edge: je bedoelt het oversturen van lage kwaliteits microfoons omdat het zoveel volume produceert? Als liberty dat gaat doen, dan klinkt alles kut behalve de motoren, wordt erg vermoeiend aan de oren en komt onprofessioneel over van zo een groot circus.

Maar verder wel eens dat je nu tenminste het idee krijgt dat er power in zit

deuxani februari 20, 2018 om 11:43 # | Report | Reply

@Edge: Ik was in 2017 bij de Abu Dhabi grand prix en ik vond het geluid in real life ook heel erg tegen vallen. We zaten zo dichtbij en ik kon makkelijk met degene naast mij praten. Het geluid was erg zacht en totaal niet indrukwekkend.

Toen de F2 race begon werd het alleen nog maar duidelijker hoe slecht het F1 geluid is. De F2 auto’s waren zo luid dat we vaak onze oren dicht moesten drukken. Dus nee, ik denk niet dat het aan de microfoons van Liberty Media ligt. Ik denk eerder dat het geluid misschien bij stationair wegrijden OK klinkt, maar dat hoor je bij de race alleen maar bij de start.

sportevo februari 20, 2018 om 13:35 # | Report | Reply

@deuxani: van dichtbij zal een wegrijdende F1 vast wel spectaculair klinken.

Op hoge toeren is dat een ander verhaal. Ik ben in 1995 voor het eerst bij een GP geweest en dacht als jongen van 13 dat die oordopjes niet nodig zouden zijn maar ik was blij dat ik ze toch mee had.

2 jaar geleden ben ik voor het laatst in Spa geweest en ik vond het treurig dat de Porsche Supercup meer geluid leek te produceren dan de F1.

viezefreddyw februari 20, 2018 om 10:00 # | Report | Reply

Om vervolgens weer te crashen…

aquila2003 februari 20, 2018 om 12:49 # | Report | Reply

Nou wel heel erg letterlijk ‘eerste meters’ ik zit hier zowat druppeltjes pies te verliezen van spanning en na anderhalve minuut zie ik dat ding net wegrijden.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.