FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Video: Vettel neemt het op voor Lewis

rubenpriest Gepost op 09-04-2018 om 10:50 9.670 views | 41 reacties

Sust de mond van de NOS-journalist

Land: Bahrein


41 Reacties:

lincoln april 9, 2018 om 11:29 # | Report | Reply

LOL .. josti van de josti omroep gaat NL op de kaart zetten met zijn josti vragen ..

Wat een dickhead ..

fmgarcia april 9, 2018 om 11:47 # | Report | Reply

@lincoln: Er gaat geen Nederlandse GP komen door
dit soort figuren. Niemand heeft zin om af te reizen naar Assen en omringd te worden door dit soort josti’s en jack plooijs.

elemento april 9, 2018 om 11:29 # | Report | Reply

Hier heeft vettel gelijk

jannemaneke april 9, 2018 om 11:38 # | Report | Reply

Tsja, holllanders en hun lievelingetje Max he. Daar mag echt niks verkeerd over gezegd worden of er volgt een golf van verontwaardiging.

rhellema april 9, 2018 om 11:45 # | Report | Reply

@jannemaneke: maar daarentegen zijn er ook genoeg Hollanders die ook helemaal niets van Verstappen kunnen hebben dus wat is nou eigenlijk het punt wat je wil maken?

fmgarcia april 9, 2018 om 11:51 # | Report | Reply

@rhellema: Dat de Nederlandse media totaal subjectief is in de formule 1. Dat is gewoon een feit. Als je na gaat dat meer dan de helft gisteren na lap 3 de tv heeft uitgezet en vandaag leest op de NOS dat Lewis hem een eikel vindt en Max zich van geen kwaad bewust is, krijg je dus de aanhang waar hij op doelde!

rhellema april 9, 2018 om 13:33 # | Report | Reply

@fmgarcia: dat gaat niet alleen op voor Verstappen maar voor alles wat met Nederland(s) te maken heeft. Vorig jaar waren er wat dames in een oranje shirt die een succesje hadden geboekt op Europees niveau. Heel Nederland juicht terwijl er normaal nooit naar vrouwenvoetbal gekeken wordt. Als de verwende mannetjes in dezelfde branche toevallig wel een keer naar een ek of een wk mogen dan bestaat heel Nederland uit voetbalcoaches en mongolen met vlaggetjes aan hun auto gebonden. Is dat heel veel anders als bij Verstappen. Er zijn wel veel meer tegenstanders van Verstappen dan van bovengenoemde categorieën dus is het punt wat hij wil maken vooralsnog niet helemaal duidelijk.

fmgarcia april 9, 2018 om 15:15 # | Report | Reply

@rhellema: Dat is waar! Ik kan niet wachten tot deze zomer:). Mooi gezegd over die vlaggetjes en gevulde stadions als Estevana Polman een goal erin trapt.. Ik wil mezelf geen tegenstander van Verstappen noemen en ben fan van hem als persoon. Alleen als coureur ben ik nu nog meer fan van Vettel , Hamilton! Ik sta net in een winkel en zie gewoon een vent van 45 jaar oud staan in een volledig Rbr outfit incl schoenen. Dat is alsof je verkleed gaat als Batman of een Ninja turtle imo.

rhellema april 9, 2018 om 22:36 # | Report | Reply

@fmgarcia: inderdaad, volwassen mensen (klaarblijkelijk met het verstand van een kind) die in een RBR outfit lopen, petjes met de klep in de nek dragen, huizen verpakken in oranje…je schaamt je toch dood dat dat allemaal stemrecht heeft? Maar ook mensen die anderen vanwege hun prestaties haten, zich in allerlei bochten draaien om succesvolle mensen maar af te fikken…jou zou toch bijna hopen dat ze onvruchtbaar zijn voordat ze ook maar aan kinderen beginnen te denken.

pomoek april 9, 2018 om 11:44 # | Report | Reply

Journalist stelt een wat onnozele vraag: Ik hoorde dat je dickhead zei, klopt dat?

Vettel komt met een verhaal over voetballers. Geeft geen antwoord op de vraag dus.

Hamilton, aan wie de vraag wordt gesteld, geeft al helemaal geen antwoord. Waarom niet gewoon: Ja zeggen? Ik zie het probleem niet?

torsen april 9, 2018 om 11:52 # | Report | Reply

@pomoek:
Q: (Louis Dekker – NOS) Lewis, I believe, if my ears are correct, you used the word ‘dickhead’ after the race concerning Max Verstappen and the overtake and the contact. Is that correct? And more importantly, is there an opinion you have on the contact you had with Max in the beginning stages of the race? Who was wrong, or was it just a racing incident?

SV: Can I answer that question?

Yes.

SV: I think it’s not fair… I mean, I don’t know what Lewis did. We’ve all been in that situation, we fight someone, we go sometimes wheel-to-wheel, it’s close and you have a lot of adrenalin going, do you think comparing to football, if you have a microphone on a football player’s mouth, that everything he says is something nice and is a nice message when the guy tackles him and maybe sometimes he fouls him or not. So I don’t think it’s justified to give us these kind of shit questions and making up a story out of nothing, if we are just racing and we are full of adrenalin and sometime we say these things. I mean if I hit you in your face, you’re not going to say “oh, Sebastian, that wasn’t nice”. It’s a human reaction. Sometimes I feel it’s all a bit blown up and artificial if we have these questions, trying to make a story out of nothing. So, it’s not personal, don’t take it personal. So I think we should cut it right there, so now if Lewis can answer.

Q: I’ll just apologise for any colourful language in Sebastian’s answer there. Now over to you, Lewis.

LH: Honestly, I don’t really remember it. I think maybe it was when we were talking afterwards? Ultimately, I had a coming together with Max and it was an unnecessary collision. There needs to be a certain respect between drivers and ultimately… maybe I need to go and watch the manoeuvre again, but it didn’t feel like a respectful manoeuvre, but ultimately it was a silly manoeuvre for himself, because he didn’t finish the race. And obviously he’s tending to make quite a few mistakes recently, so it was just unnecessary for him to do that. I can’t really remember at what stage of the race it was or why we were even in that position, but yeah, I don’t really care to be honest.

VeniVidiVici april 9, 2018 om 13:49 # | Report | Reply

@torsen: Neem aan dat dat het vervolg van het gesprek was, want een of andere sensatie drol heeft het filmpje dus afgekapt bij “trying to make a story out of nothing.” I.p.v. ook het stukje “it’s not personal” te laten horen. Maar wel een drol vraag van die NOS journalist hoor. Wat nou als Lewis “Yes and?” had gezegd… wat waren wij als fans dan wijzer geworden na zo’n vraag… pfff

torsen april 9, 2018 om 14:07 # | Report | Reply

@VeniVidiVici: Yep, direct uit het verslag van de post-race persconferentie van de FIA.

pomoek april 9, 2018 om 15:19 # | Report | Reply

@torsen: dank je voor de reactie, ik had het antwoord van Hamilton gemist.

alfapeter april 9, 2018 om 11:57 # | Report | Reply

@pomoek: Journalist stelt onnozele vraag. Vettel, die daar ervaring mee heeft en er blijkbaar al eens over nagedacht, maakt met een voorbeeld duidelijk dat er geen onnozele vragen gesteld moeten worden. Hamilton vind onnozele vragen geen antwoord waardig. Beide heren zijn een stuk intelligenter dan het journalistje.

torsen april 9, 2018 om 11:58 # | Report | Reply

@pomoek: Ik snap het wel. Gezien alle media aandacht kunnen ze niet meer gewoon mensen zijn.
Ze moeten rolmodellen voor de kids en posterboys zijn voor alle sponsoren.

Tuurlijk zei hij dickhead. Het zijn allemaal dickheads op dat soort momenten.
Daarom zitten ze in die stoeltjes.

Gulli april 9, 2018 om 11:58 # | Report | Reply

Ben geen fan van Vettel maar geef hem groot gelijk. Rot op met je sensatie en ga nieuws maken. Gewoon een menselijke reactie, doe niet alsof je roomser bent dan de paus

E34M5Touring april 9, 2018 om 12:04 # | Report | Reply

Vettel gaf een prima antwoord. Wat ik jammer vind is dat Lewis blijkbaar vind dat men respect voor hem MOET hebben en dan op zo’n moment dus maar gewoon aan de kant moeten voor hem. En dat is dikke bullshit. Het heet racen en dan gaat er wel eens wat fout. Vind HAM sowieso niet enorm overtuigend als hij niet voorin start. Tuurlijk, die inhaalactie was mooi. Maar verder leek hij genoeg moeite te hebben met door het veld ploegen.

itiswhatitis april 9, 2018 om 13:27 # | Report | Reply

@E34M5Touring: moeite door het veld te ploegen? Welke race heb jij gezien dan?

rhellema april 9, 2018 om 12:14 # | Report | Reply

Toch wel grappig dat zo’n journalist denkt dat hij het ver geschopt heeft terwijl je aan zijn vraagstelling al hoort dat het tegendeel bewezen gaat worden.

VeniVidiVici april 9, 2018 om 13:44 # | Report | Reply

@rhellema: Dat begint al met het steenkolen Engels haha

vroaaar april 11, 2018 om 15:08 # | Report | Reply

@venividivici: net als de kop van deze blog. Onweert? Werkelijk? Dunglish is vreselijk maar als je dan zo nodig een Nederlandse verbuiging wilt maken van een Engels werkwoord, dan is het – in derde persoon enkelvoud – stam +t: ownt (net als downloadt)

sameshitdifferentday april 9, 2018 om 12:15 # | Report | Reply

Creating a story out of nothing zijn ze goed in bij de NOS

awesome april 9, 2018 om 12:29 # | Report | Reply

@sameshitdifferentday: ik moest gniffelen 🙂

dawwg april 9, 2018 om 12:31 # | Report | Reply

Die NOS verslaggever stelde 2 weken geleden in het post-race interview ookal zo’n enorm slechte RTL Boulevard vraag; wat farce is hij zeg; ik schaam me dood als Nederlander !

Design_Driven april 9, 2018 om 12:47 # | Report | Reply

Is deze journalist toevallig eigenlijk ook een tandarts. Vettel heeft hier 100% gelijk.

Edge april 9, 2018 om 12:57 # | Report | Reply

En dat noemt zichzelf dan journalist… Louis Dekker maakt zichzelf, de NOS en de rest van het Nederlandse autosportjournaille voor de twee race op rij belachelijk met domme vragen die er helemaal niet toe doen, en ook nog eens onnodig Verstappen in het verhaal betrekken. Op deze manier krijgen teams en coureurs heel snel een hekel aan de NOS en andere Nederlandse journalisten, want als je een interview geeft weet je: vroeg of laat gaat het gesprek over Verstappen.

Ik vind het onbegrijpelijk dat de NOS zo iemand op onze kosten naar de Grands Prix stuurt. De omroep schrijft in haar missie dat ze hoge eisen stellen aan zorgvuldigheid, betrouwbaarheid, pluriformiteit, ongebondenheid en objectiviteit, maar dat lijkt voor de autosportjournalisten niet te gelden. Er moet toch wel ergens een gozer (m/v) rondlopen die gepassioneerd over de Formule 1 is, maar ook objectief en kritisch genoeg is om niet zomaar alles naar Verstappen te draaien?

Maar goed, de NOS is sowieso niet serieus te nemen als het op Autosport aankomt. Jaren is het een voetnoot in de sportsectie, en nu Verstappen ineens furore maakt zitten ze er bovenop met onkundige journalisten en lopen ze te jammeren dat de beelden op het open net thuishoren.

kilum april 9, 2018 om 13:47 # | Report | Reply

@Edge: Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn. Ik ga kijk vaak de pre-race persconferentie’s op youtube en dan hoor ik dat Nederlandse accent en weet ik alweer hoe laat het is. Of Max er nu zit of niet. Ik kan mij voorstellen dat de andere coureurs er ook doodmoe van worden.

Ik schaam mij ook vaak voor de Nederlandse pers in de F1. Die 3 fans met een microfoon van Ziggo zijn geen haar beter dan deze flapdrol van de NOS of die gasten die allemaal voor het AD, de VK of de telegraaf werken. pure ondermaat.

VeniVidiVici april 9, 2018 om 13:58 # | Report | Reply

@kilum: Nou, bij Ziggo zitten er maar 2 flapdrollen die alleen zichzelf nogal interessant vinden en dat is Kamphues en Plooij. Als Doornbos ff wat interessants/boeiends zit te vertellen dan komt die Kamphues er weer doorheen met zijn blije tetter. Mega irritant!

quincy april 9, 2018 om 15:47 # | Report | Reply

@VeniVidiVici: Doornbos is er gelukkig ook niet vies van zichzelf graag te horen. En als Tom Coronel erbij zit, is het helemaal chaos.

Geef mij dan maar van der Garde en Tim Coronel. Stuk rustiger, hoeven zichzelf niet constant te horen en dragen als ze er zijn net zoveel bij als Doornbos, Tom Coronel of Rob.

Bij Olaf en Jack is het ook triest. In zijn RTL7 dagen was Olaf nog wel een fijne commentator, maar sinds Ziggo en Max meedoet is dat echt omgeslagen. Hij mist ook dingen die op de baan gebeuren of zegt het verkeerd.

Je merkt ook gewoon dat alle F1 dingen van Ziggo op Max zijn gericht voor de kijkcijfers. Gisteren was Doornbos eindelijk ook eens een beetje kritisch (of eigenlijk realistisch) op Max zijn optreden en toen kwam Kamphues er direct overheen om het goed te praten. Of dat wanneer er negatief over Max wordt gesproken, alle kijkers ineens afhaken.

Als de heren iets minder haantjes gedrag vertonen en Max gelijk beoordelen als de rest, dan kan het weer wat worden.

pomoek april 9, 2018 om 16:50 # | Report | Reply

@quincy: Het bizarre is ook nog dat Verstappen sponsor is van het F1 programma. Dan ga je als journalist natuurlijk meteen al op je op je plaat.

bmw507coupe april 9, 2018 om 13:53 # | Report | Reply

Erg fijn om te lezen dat er veel meer mensen zijn die zich groen en geel ergeren aan dit stuk ‘journalistiek’. Louis Dekker en Jack Plooij komen echt m’n strot uit.

VeniVidiVici april 9, 2018 om 14:06 # | Report | Reply

@bmw507coupe: Zij sturen het bewust de sensatie kant op. Ze moeten open vragen stellen (krijg je meer antwoord op) en dan de coureur uit laten spreken i.p.v. gesloten sensatie vragen waarop een coureur 9 van de 10x aankijkt van ‘wat wil je nou horen’. Max geeft niet voor niks veel clownsantwoorden aan Plooij.

Kvgorp april 9, 2018 om 14:17 # | Report | Reply

Top dat Vettel het voor Lewis op neemt. Ben het helemaal met hem eens. In Nederland zijn we veel te druk om alles te verbieden en iedereen overal op aan te spreken.

Zelfs als Max daar had gezeten had Max het voor Lewis opgenomen.

quincy april 9, 2018 om 15:49 # | Report | Reply

Die Louis Dekker heeft zo’n zelfde soort bril op als Olaf en Jack. Krijg je die dingen gratis wanneer je F1 journalist bent ofzo? 😛

ikleesookoverautos april 9, 2018 om 18:14 # | Report | Reply

Wanneer gaat een AB journalist een vraag stellen?

maarten020 april 9, 2018 om 18:57 # | Report | Reply

Man man man..het was idd een beetje een suffe vraag maar meneer de multimiljonair kan daar niet gewoon ff antwoord opgeven?

maarten020 april 9, 2018 om 19:00 # | Report | Reply

Echte journalisten zijn er sowieso niet in de formule 1, alleen maar van die glibberaaltjes die al een stijf plassertje krijgen omdat ze over het paddock mogen lopen

troljedemoeder april 9, 2018 om 20:38 # | Report | Reply

Titel is wat suggestief, op een manier die ik niet kan plaatsen bij het filmpje, nog bij het geschreven vervolg hiervan in de comments. Mijns inziens, raceongelukje dat zwaar wordt opgeklopt. Het andere uiterste is natuurlijk Hamilton die de onwetende speelt en nonchalance veinst. Die weet dondersgoed wie zijn grootste bedreiging is, naast Seb.

troljedemoeder april 9, 2018 om 20:39 # | Report | Reply

Nog = noch

lacker april 10, 2018 om 09:20 # | Report | Reply

Pfff, wat een wijf is die journalist. Mannen lossen dit op met een biertje.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app