FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Nieuwe auto; Mazda3


wesley Gepost op 20-06-2018 om 16:55 1.175 views | 14 reacties

De afgelopen tijd heb ik familieleden 'geholpen' met de zoektocht naar een nieuwe auto. Occasioncentra in en uit, verbazingwekkend genoeg werd ik niet lekker gemaakt om zelf ook te kijken naar een nieuwe auto. Ik had een Alfa Romeo Giulietta (1.4 Multiair 170pk), dus niets te klagen.

Toch is het gebeurd, want 'voor de leuk' kijk ik wel eens op de bekende websites. De Mazda3 belandt op mijn scherm, tja... Volgende dag weer eens kijken op de websites en voor ik het wist was ik gericht aan het zoeken naar een rode. Een prefacelift, best interessant, maarja iets meer bijleggen en je hebt een facelift model (nog interessanter).

En als je zo door blijft redeneren kom je dus uit bij een gloednieuwe Mazda3 uit. Een krabbel zetten onder een auto die ik nog nooit gereden had, .. Rood was sowieso een eis, maar als je nieuw gaat moet 'ie ook gelijk helemaal goed. Dus het is geworden; de Mazda3 2.0 GT-M 120pk, met de standaard 18inch maar nu in 'Bright Dark'. Afgelopen zaterdagmiddag (16/6/2018) mocht ik 'm ophalen.

Ik had er dus nog nooit in gereden, dat is inmiddels wel anders. Er staan nu 1300km op de teller, allerlei omstandigheden gehad en het was mij al snel duidelijk. Waarom... heb ik dit niet eerder gedaan!14 Reacties:

volvonerdy70 juni 20, 2018 om 17:20 # | Report | Reply

Voor het eerst dat ik een Chiron zie die ik mooi vind.

On-topic: erg leuke auto, en idd hij moet altijd in het rood!
Ben zelf wel fan van Mazda, stuk leuker om te zien dan tig van die golfjes.. maar goed dat vind ik.
Goeie keuze en veel veilige kilometers gewenst!

Wesley juni 20, 2018 om 19:29 # | Report | Reply

@volvonerdy70: Eens over die Golf. Auto van de zaak is een Golf… nou nee doe maar niet.

pietertjep85d juni 20, 2018 om 17:21 # | Report | Reply

Lekker hoor. Leuke uitvoering. Veel plezier ermee!

occasiefapper juni 20, 2018 om 18:00 # | Report | Reply

Gefeliciteerd met je nieuwe auto. Ik vind de facelift ook erg geslaagd van dit model, en dan met GT-M pakket maakt het wel af (rij zelf een pre facelift gtm) Veel veilige en sportieve kilometers gewenst!

Wesley juni 20, 2018 om 19:27 # | Report | Reply

@occasiefapper: Oh nice! Welke kleur? Nadeel aan de prefacelift vind ik de grotere kunststof onderbumper (had mn Alfa ook al, vond ik het minste deel). Niet dat ik het lelijk vond toen de 3 net uit kwam, maar zo’n facelift toont dan net ff hoe het ook kan.

occasiefapper juni 25, 2018 om 10:54 # | Report | Reply

@Wesley: Meteor Gray. Ja eens. De facelift smoelt net iets lekkerder.

pechweg juni 20, 2018 om 18:46 # | Report | Reply

Hele mooie auto. En al helemaal in deze fantastische spec! Veel veilige en sportieve kilometers gewenst!

Wesley juni 20, 2018 om 19:32 # | Report | Reply

@pechweg: Danku danku. Enige wat misschien nog gaat gebeuren; emblemen er af.

riceos juni 20, 2018 om 20:53 # | Report | Reply

Perfecte uitvoering zo, prachtig.

allesmetturbo juni 20, 2018 om 22:54 # | Report | Reply

Ik snap de eis ‘rood’ wel, wat een gave kleur rood heeft mazda toch! Staat erg goed.

Ik heb nog nooit in zo’n mazda gereden maar wel veel in een giulietta 170pk tct. Tot aan het slijten van de zijkant van de banden aan toe door het lekkere ‘vlotte’ rijden:p

Ben erg benieuwd naar jouw bevindingen tot het rijden tov de alfa. Hoor ze graag 🙂 lijkt mij ook een erg fijn sturende auto, die mazda.

Veel fijne kms!

Wesley juni 21, 2018 om 11:46 # | Report | Reply

@allesmetturbo: Echt volle bak heb ik er niet mee gereden nog. Inrijden enz… maar hoe dichter bij de 1500 hoe meer ik kan doen. Sowieso dingen die al direct opvallen is dat de Mazda veel minder stuitert dan de Alfa. Ze hebben beide 18inch, de Alfa werd er nogal oncomfortabel door bij minder wegdek. Kleine oneffenheden kwamen stevig binnen. Bij de Mazda is dat wel anders, veel minder het gevoel dat de boel het gaat begeven. Veel comfortabeler.

Waar ik bang voor was, heeft juist tegenovergesteld uitgepakt. De Alfa heeft een turbo, de Mazda is atmosferisch. En dat bevalt me eigenlijk veel meer, zeker bij normaal gebruik. Ja de turbo die er in komt heeft zeker wel wat, maar nu loopt het veel meer lineair (logisch ook).

Qua looks wilde ik de Alfa al vanaf begin in Rosso Competizione. Nja, zoals te zien was dat direct al niet gelukt. Opzich geen issue, vond zwart ook prima. Maar nu ik de Mazda in deze kleur heb, ja er staat wel wat langs de weg nu. De Alfa ook hoor, maar door de toch bijzondere lakkleur rood heeft dit veel meer uitstraling. In combi met die velgen al helemaal.

Verder ben ik helemaal niet bevooroordeeld hoor, valt wel mee. Spijt van de Alfa heb ik zeker niet. Als er een nieuwe Giulietta zou zijn, had ik daar waarschijnlijk eerst naar gekeken. Maar zoveel investeren in een nieuwe ‘oude’ Giulietta vond ik zonde van het geld. Je krijgt er feitelijk praktisch dezelfde auto voor, zelfs met dezelfde looks. Grappig wel dat met ophalen van de Mazda, ik op de rit naar huis een (brandweer)rode Giulietta tegen kwam. Ik zei; ah weer een import Giulietta (SF kenteken). Bleek dus de recente facelift. Bevestigde voor mezelf dat ik juist besloten heb.

ikleesookoverautos juni 22, 2018 om 16:31 # | Report | Reply

Mooie auto, goede aankoop. Maar 120 pk uit een 2.0? Dat lijkt me toch wat te weinig.

occasiefapper juni 25, 2018 om 10:57 # | Report | Reply

@ikleesookoverautos: Gevalletje downtuning. Net als dat je bij VW een 1.4/2.0 hebt met 120/150/180 pk etc.
Deze motor is identiek aan de 165 PK variant, en kan met een chipje worden unleashed.

robbiehifi december 18, 2018 om 21:10 # | Report | Reply

Fijne auto, ik heb de 150pk sterke 2.2D gehad. Een jaar of 4 mee gereden en een zeer fijne bak. Veel plezier.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.