FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Video: Ambulance spoedtransport

rubenpriest Gepost op 26-09-2018 om 8:00 9.710 views | 35 reacties

Videobeelden brengen samenwerking in beeld tussen de hulpdiensten wanneer een ambulance met een spoedtransport onderweg is naar het Erasmus MC in Rotterdam.


35 Reacties:

Alfarobert september 26, 2018 om 08:21 # | Report | Reply

Daar moet wel iets heel kostbaars in de ambulance liggen,donorhart of zoiets? Gelukkig gaan de meeste mensen toch wel snel aan de kant.

tunefuldjmike september 26, 2018 om 15:44 # | Report | Reply

@Alfarobert: Voor zover ik kon vinden was het een patiënt die met spoed vanuit Groningen naar het EMC IC gebracht moest worden.

Visje66 september 26, 2018 om 08:26 # | Report | Reply

Machtig mooi om dit te zien, respect voor de hulpdiensten!

bluster september 26, 2018 om 08:38 # | Report | Reply

Als ik het goed via YouTube heb begrepen: dit was een verplaatsing van een patiënt op de IC van Groningen naar Rotterdam. De traumahelikopter was geen optie door te weinig ruimte om te behandelen.

dare2think september 26, 2018 om 09:48 # | Report | Reply

@bluster: Zouden ze dan niet onderweg moeten tanken..

Arvado september 26, 2018 om 17:51 # | Report | Reply

@dare2think: ben je gek? Zelfs de meest grote slurpbakken kunnen heus wel 200km met een tank. Zeker deze dieseltjes

dailydriver september 26, 2018 om 20:29 # | Report | Reply

@littledevil9: aan het dashboard te zien een W906 Sprinter. Meeste ambulances zijn de 319 versie. 3.0 V6 7 traps automaat 190 pk. Deze hebben een tank inhoud van /- 110 liter. En traag zijn ze allerminst. Tanken hoeft echt niet.

yipikaye september 26, 2018 om 08:40 # | Report | Reply

Zo, de Hamburgers zijn warm aangekomen Jaap ?

drogerijst september 26, 2018 om 10:30 # | Report | Reply

@yipikaye: te fout daardoor geweldig

pomoek september 26, 2018 om 08:58 # | Report | Reply

Respect voor de hulpdiensten en de coördinatie van dit alles. Ik telde zo snel even de inzet van minstens 37 agenten om de kruisingen af te sluiten. Het zullen er meer geweest zijn. En dan vraag ik me meteen af: is er niet een efficiëntere manier waarop dit kan worden gedaan? Dit moet toch met enige regelmaat voorkomen?

mat1980 september 26, 2018 om 09:20 # | Report | Reply

@pomoek: “normaal” gebeurt dit met politie motoren men heeft dan 4 a 5 motoren nodig. Helaas is er geen onuitputtende bron van politie medewerkers die op de motor zitten en dan ook nog een begeleiding kunnen en mogen verzorgen. En als die gecertiviceerde motorrijders er niet zijn moet je roeien met de riemen die je hebt.

RRRobert september 26, 2018 om 13:05 # | Report | Reply

@pomoek: bij ons (Arnhem) zag ik laatst hoe een aantal stoplichten op rood gingen -en bleven- en er vervolgens zo een ambulance werd doorgelaten. Die rijdt dus klaarblijkelijk met een transponder zoals bijvoorbeeld de stadsbussen ook hebben.

weijs september 26, 2018 om 09:01 # | Report | Reply

Fascinerend.

bennyblisto september 26, 2018 om 09:19 # | Report | Reply

Volgens mij is het Erasmus MC de enige plek in Nederland waar ECMO (extracorporeal membrane oxygenation) wordt gedaan. Dit is een soort van externe long. Iets wat alleen bij zeer zieke patienten geindiceerd is. Denk dat dat de reden is dat er vrij veel van dit soort filmpjes met het Erasmus MC zijn.

Knap om te zien hoe zo’n transport mogelijk gemaakt wordt ?

gove september 26, 2018 om 09:32 # | Report | Reply

kan sneller toch>?

peug206 september 26, 2018 om 10:10 # | Report | Reply

@gove: jazeker. Maar niet met een bus iemand die op een brancard ligt en die ondertussen zorg krijgt.

2wheeler september 26, 2018 om 09:35 # | Report | Reply

Gaaf om te zien zeg! Hier kun je alleen maar respect voor hebben. Wel jammer dst je op de 33 seconden de boodschap op het matrixbordje linksboven niet ziet, hier staat eigenlijk altijd dat je te hard rijdt ook al kom je met een sukkelgangetje voorbij.

Gulli september 26, 2018 om 10:57 # | Report | Reply

Ongeveer dezelfde route doet mijn lief dagelijks 25 minuten over in de spits met alle lichten op rood ? Misschien maar eens zo’n blauw lampje op mijn motor monteren en al wieuw-wieuw schreeuwend voor haar uit gaan rijden

gregie september 26, 2018 om 11:00 # | Report | Reply

Goed om te zien dat de meeste goed reageren. Hopelijk gaat het beter met de patient. Ook de moeite waard om eens te kijken is op Ambuchannel112 op youtube van een ambulance in de regio Utrecht. Die man geeft ook tips hoe te reageren (en soms ook hoe vooral niet) bij een zulke situaties.

beast95 september 26, 2018 om 11:43 # | Report | Reply

Gaaf om te zien. In mijn optiek zijn dit soort mensen ook de helden die beetje ondergewaardeerd zijn. Zij kunnen namelijk wel degelijk het verschil maken hoe groot de kansen op herstel zijn. Daarom erger ik me ook kapot aan de mensen die niet opzij willen gaan of asociaal gedrag vertonen richting hulpverleners. They are the real MVP!

acizane80 september 26, 2018 om 14:00 # | Report | Reply

@beast95: ik kan niets anders zeggen dan groot gelijk. Die associale hufters zouden zelf in (niet dat ik het iemand gun) in die ambulance zitten dan hebben ze wel door hoe belangrijk die paar seconden kunnen zijn.

amghans september 26, 2018 om 14:15 # | Report | Reply

@beast95:
Qua opzij gaan : toegegeven, ik zit niet heel veel op de weg. Maar voor zover ik kan zien zijn automobilisten in bijna 100 procent van de gevallen van goede wil, men probeert zo snel als enigszins mogelijk ruimte te verschaffen.

wouterjeuring september 26, 2018 om 11:55 # | Report | Reply

Ik zag daar “Milieuzone” op de weg staan. Betekend dat dat je met bepaalde autos die weg niet in mag? Nog nooit gezien!! Ik heb overigens ook eens een hele toffe video gezien van een motorrijder die in een stad steeds kruispunten afsluit zodat de ambulance er langs kan. Vond ik eerder gezegd wat spectaculairder dan dit. Maar het zijn allemaal erg toffe videos

rotasaxal september 26, 2018 om 12:53 # | Report | Reply

@wouterjeuring: Mileuzones hebben ze ook niet op het platteland. Wel in een stad als Roterdam waar schepen af en aan varen op zware stookolie met een uitstoot per schip van alle autos in heel Rotterdam. Maar de arme automobilist moet wel boeten.

schnellerbitte september 26, 2018 om 12:18 # | Report | Reply

Nooit eerder bij stil gestaan dat in een ambu ook gewoon een radio zit..

densk september 26, 2018 om 12:25 # | Report | Reply

Mooi om te zien en respect voor de hulpdiensten. Vraag me alleen telkens af waarom die vluchtstrook zo weinig gebruikt wordt door ze. Die strook is namelijk (bijna) altijd vrij en is er toch ook voor bedoeld?

Hubert september 26, 2018 om 12:35 # | Report | Reply

@densk:

Probleem is waarschijnlijk dat er chauffeurs zijn die schrikken van een sirene en vervolgens lomp die vluchstrook op knallen.

acizane80 september 26, 2018 om 14:04 # | Report | Reply

@densk: aangezien de vluchtstrook weinig word gebruikt heb je meer vuiligheid die er ligt, dan kan ervoor zorgen dat de rit trager verloopt of dat ze sneller grip verliezen en een ongeval hebben. Het is beter dat de autos afwijken op de pechstrook, zodanig dat de hulpdiensten zich zo snel mogelijk kunnen verplaatsen.

jervoo september 26, 2018 om 18:32 # | Report | Reply

@densk: de vluchtstrook is om het verkeer te ontvluchten, bijvoorbeeld in geval van pech. Zou er bijvoorbeeld wat gebeuren met een auto op de rijbaan, dan is de kans groot dat de bestuurder uit reflex de vluchtstrook op stuurt, vlak voor die ambulance. Daarnaast mogen ze alleen met aangepaste (lagere) snelheid gebruik maken van de vluchtstrook, wat in de praktijk neerkomt op een gangetje van 50 km/h

amghans september 26, 2018 om 14:09 # | Report | Reply

Zo ledig zien we Maasboulevard/Vasteland/Westzeedijk overdag zelden, door de diensten gehanteerde systematiek om de weg vrij te krijgen fungeert kennelijk geweldig.

#trotsopparelaandemaasenhaardienders

joppe september 26, 2018 om 16:36 # | Report | Reply

Het is The Stig die rijdt, te horen aan de muziek in de ambulance

Arvado september 26, 2018 om 17:55 # | Report | Reply

Sirene aan, praten over de radio, en ondertussen hebben ze ook nog de radio aan staan ? waarschijnlijk merken ze het niet eens op dat moment met een beetje adrenaline.

spartannl september 26, 2018 om 19:52 # | Report | Reply

Simpel. H U L D E !

mashell september 27, 2018 om 07:42 # | Report | Reply

De patiënt is gewoon particulier verzekerd.

n54coupe september 27, 2018 om 09:09 # | Report | Reply

De grote ellende in R’dam ontstaat altijd zodra het spoedtransport voorbij is. Zeker in de spits.
Als de mannen van de politie 3 minuten zouden blijven staan om het aangebrachte verkeersinfarct enigzins op gang te helpen door volgelopen staten te flushen, dan zou het allemaal niet zo erg zijn, maar de hoofdaders worden (begrijpelijk) verkeersvrij gemaakt voor het spoedtransport, en daarna wordt het aan de verkeerslicht installaties overgelaten om de problemen op te lossen.
Helaas sta je soms 10 minuten voor een geblokkeerd kruispunt, met als gevolg dat alle achterliggende wegen volledig vastlopen.
1 spoedtransport om 16:00 zorgt voor een verkeersinfarct dat de gehele avondspits duurt.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app