FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: [1:43] DS 7 Crossback Première


720s Gepost op 14-11-2018 om 13:08 1.244 views | 11 reacties

Aangezien modelcollecties hier gewaardeerd worden, zal ik een paar extra sets van mijn modellen erop gooien. Ik dacht te beginnen met mijn favoriet: de DS 7. Geen idee waarom en hoe, maar ik vind dit een erg mooie SUV. Het model is ook top, bruinlederen interieur ter contrast van de zilveren metallic lakkleur, en in de wielen een hint naar de oranje kleur die de DS 7 had tijdens zijn onthulling. Het model is van Norev en ik heb hem ongeveer een halfjaar in mijn collectie staan.

De lijst van mijn ondertussen 87-delige collectie vind je hier: https://bit.ly/2NIF4P0
Instagram met al mijn andere foto's (de highlights komen zsm op AJ): https://www.instagram.com/polestar_modelcars/

Mocht er nou in de lijst of op IG een model staan waar je meer informatie/foto's over wilt, altijd vragen! Deze collectie is mijn trots en ik vind het tof dat er hier interesse voor is, dus fotograferen en vertellen waarom doe ik graag ;)


11 Reacties:

maikel2303 november 14, 2018 om 16:33 # | Report | Reply

Ik heb de insta pagina even bekeken. Je maakt mooie foto’s en de collectie ziet er echt tof uit. Misschien heb je ook totaal foto’s van de collectie? Ook de details van deze schaalmodellen zijn erg tof, zoals bijv de porsche panamera met dakkoffer

Loek november 14, 2018 om 18:05 # | Report | Reply

@maikel2303: thanks! De Panamera is een zeldzame, speciale editie van Porsche Tequipment. Ondertussen zeer lastig te verkrijgen. Vind ik altijd leuk 😉

De volledige collectie staat in twee vitrinekasten, en een deel boven mijn bureau op een plank. Paar foto’s van alle verdiepingen (niet de beste foto’s maar goed):
1: https://ibb.co/gxioVL
2: https://ibb.co/hodNqL
3: https://ibb.co/niETVL
4: https://ibb.co/btY0c0
5: https://ibb.co/hyW8VL
6: https://ibb.co/n9fVuf

maikel2303 november 14, 2018 om 19:32 # | Report | Reply

@720s: erg gaaf! Wat ik tof vindt is dat je niet alleen maar speciale auto’s hebt maar ook gewoon de alledaagse “normale” auto’s 🙂

Loek november 14, 2018 om 21:20 # | Report | Reply

@maikel2303: je bent niet de eerste die dat opmerkt 😉 het heeft te maken met meerdere dingen, namelijk dat ik deze collectie al bijhoudt sinds mijn 11de. Toen begon ik met simpele auto’s die betaalbaar en toch leuk waren. De echt toffe auto’s als Lamborghini’s en Ferrari’s zijn in 1:43 reteduur. Merkrechten o.i.d.

Vanaf toen ben ik eigenlijk een beetje gaan spreiden over merken (niet teveel BMW’s of Audi’s achter elkaar kopen ter diversiteit) en daarna juist bepaalde merken gaan verzamelen. De nieuwe line-up van Peugeot vond ik gaaf, dus die heb ik (bijna) allemaal, bijvoorbeeld. Daarna wordt het juist vet om een paar auto’s van Ferrari of Lamborghini ertussen te zetten, maar dan moeten ze wel speciaal zijn. Zodoende heb ik qua ‘supercars’ alleen de McLaren 675 LT van Shmee (zijn spec vind ik supergaaf en het is een bijzonder gelimiteerd model), een Lamborghini Aventador Coupé (met opengaande deuren en motor/kofferuimte) en een Ferrari Portofino (de mooiste nieuwe Ferrari).

Verder koop ik gewoon los of kijk ik wat het aanbod aan nieuwe modellen is. Tevens zitten er wat aandenkens tussen: de Opel Insignia en Vectra combo komt van een autoshow ergens in Zuid-Nederland, de gele Porsche 911 komt uit het Porsche Museum in Zuffenhausen en de Mercedes C-Klasse Estate komt van de AutoRAI 2015: de allerlaatste editie.

granlusso november 14, 2018 om 18:56 # | Report | Reply

Fraaie plaatjes van deze DS 7 en eveneens op je Instagrampagina! Doet me denken aan de tijd dat ik als kind veel modelbouw van H0 had, inclusief een collectie auto’s van 1:87.
Inmiddels heb je een nieuwe volger erbij 😉

sanderp november 14, 2018 om 19:20 # | Report | Reply

Erg fraaie collectie!

Loek november 14, 2018 om 21:23 # | Report | Reply

@sanderp: thanks, dat waardeer ik!

@granlusso: ja die zijn ook gaaf! Ik heb een paar 1:87’s staan, vooral vrachtwagens. Maar verder gaat al mijn aandacht naar 1:43.

Oh en thanks voor de support van de IG-pagina (geldt ook voor andere namen die ik zowel hier als daar voorbij zie komen 😉 ), het is meer dat ik daar even snel dingen op kan gooien vanaf mijn telefoon (daar fotografeer ik mee, al doen de filtertjes een hoop).

fendercd60 november 14, 2018 om 21:37 # | Report | Reply

Erg netjes! Vind trouwens de DS7 SUV niet mooi.

kirdian november 15, 2018 om 03:08 # | Report | Reply

Van waar de keuze 1/43 en niet meer gedetailleerd 1/18 ivm foto’s?

simonferrari november 15, 2018 om 23:10 # | Report | Reply

Super tof! Zou graag eens een item zien over je gehele collectie. Altijd bijzonder om te zien en lezen! Mag je vaker posten dit! 🙂

Loek november 16, 2018 om 01:09 # | Report | Reply

@fendercd60: thanks! En dat kan, de auto is wat omstreden uiteraard 😉

@kirdian: heeft te maken met dat ik eerst niet zo veel geld had. Echt goede 1:18’s kunnen duur uitpakken. Ik heb wel een paar 1:18’s (2 F40’s, een 250GTO, een 288GTO, een 2CV uit ’54, een RCZ en een BMW 750i G11), de meeste gekregen of met korting gekocht, maar voor de ruimte die deze zeven modellen innemen kun je ongeveer 20 1:43’s plaatsen. Dus ik zou nooit genoeg ruimte hebben voor een volledige 1:18 collectie 😉

@simonferrari: thanks! Ik heb eerder een link gestuurd naar een paar (belabberde, toegegeven 😉 ) foto’s van hoe ik ze momenteel op mijn kamer heb staan, maar ik wil nog een keer elke auto die ik heb op de foto zetten. Allemaal bij elkaar gaat lastig worden, maar één voor één op een witte achtergrond moet lukken. Afhankelijk van hoeveel animo en/of tijd ervoor is zou ik er eventueel ooit een stuk over kunnen schrijven voor Autoblog. Maar dat is voor latere zorg.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app