FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Mijn nieuwe auto


jeffrey2262 Gepost op 15-03-2019 om 14:11 1.367 views | 15 reacties

Na iets meer dan een jaar in een Peugeot 206 gereden te hebben ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe auto.

De eisen die ik had waren:

- Handgeschakeld
- Zuinig in gebruik
- minder dan 75000 KM
- Stoelverwarming
- Navigatie
- Duits
- niet ouder dan 10 jaar
- Weinig afschrijving

Tijdens mijn zoektocht heb ik erg veel auto's onderzocht en bekeken, maar het is behoorlijk lastig om iets te vinden wat aan al je eisen voldoet.
De auto's die ik uiteindelijk op mijn lijstje had zijn:

- Opel Corsa 2016 OPCline
- Opel Astra GTC 2015
- Volkswagen Golf 6
- Volkswagen Scirocco

De eerste auto die ik bekeek bij de dealer was een Volkswagen Golf 6 uit 2009. Dit was een hele complete auto met alle opties en wat ik voor mijzelf een pluspunt vind een 3 deurs, dit vooral omdat dat een veel sportievere look heeft.
Helaas staan de 1.4 TSI's uit dat bouwjaar niet erg goed aangeschreven. Last van olieverbruik en ratelende ketting en soms een turbo die het begeeft. Ik zou de auto kopen met garantie dus ik maakte me over de turbo niet zo druk. Maar toen ik de auto startte hoorde ik een ratelende ketting, en bij navraag bij de dealer was de ketting nog nooit vervangen en zou dus ook vervangen moeten worden. Helaas vind de dealer dat dit geratel normaal is en vond het niet noodzakelijk om de ketting te vervangen.. Jammer want voor de rest was het een strakke auto. Helaas dus niet gekocht en voor in de toekomst ging ik ook niet meer kijken naar een TSI motor met dat bouwjaar.

Toen moest ik opzoek naar een alternatief voor de golf..
Toen kwam ik al snel op Opel uit.. Na een tijdje wezen kijken stond er een hele knappe Opel Corsa OPC line in het wit met zwarte velgen te koop bij mij in de buurt. Ik ben een paar dagen daarna heen gegaan om naar deze auto te gaan kijken en ik was benieuwd hoe dit zou rijden. Dus ik kom aan bij de dealer, hangt er helaas al een bordje op met verkocht. Nog een tijdje met de verkoper wezen praten en die had ook nog een Opel Astra GTC staan. Nadat ik daar omheen gelopen was viel de auto mij behoorlijk tegen. Veel goedkope materialen, behoorlijk wat roest en het interieur zag er wat oudbollig uit voor een auto uit 2015. Dus dat werd hem ook niet, mede omdat er in Nederland niet heel veel van verkocht zijn en ik absoluut niet opzoek was naar een import.
Maar ook vond ik de Corsa niet erg veel ruimte bieden en dalen ze vrij snel in waarde. Dus deze viel helaas ook af.

Toen keek ik toevallig op internet en kwam ik een Volkswagen Golf 7 tegen uit 2013. Hij voldeed aan al mijn eisen en had behoorlijk wat opties. Ik ben meteen heen gereden en wezen kijken.. De auto zag er perfect uit en reed echt geweldig voor een 1.2 turbo motor.

Na er een nachtje over geslapen te hebben had ik de knoop doorgehakt en was ik de nieuwe eigenaar van de Golf 7. De auto beschikt over de meeste opties van stoelverwarming, stoelmassage, groot navigatiescherm 8", Kleuren scherm tussen de tellers. Half leder met sportstoelen, inklapbare spiegels

Het grootste voordeel van deze motoren ten opzichte van de golf 6 is dat deze gewoon weer een riem hebben ipv een ketting. Ook zijn deze motoren voorzien van andere zuigers en hebben daarom geen last van olieverbruik.

Ik rijd de auto nu alweer 4 maanden en ik ben erg te spreken over de auto. Ik rijd er gemiddeld 1 op 19 mee (rij veel stadsverkeer). Ik ben nog geen ding tegen gekomen waar ik tegen aangelopen ben van oh wat is dat onhandig of dat er wat kraakt. Een en al top. Ondertussen heb ik ook nieuwe 19" RS4 velgen onder de golf gezet, zoals ze zeggen velgen maken de auto.

Locatie: Den-Helder
Land: Nederland

Kenteken: 6-KTX-61
Merk/model: VOLKSWAGEN GOLF
Datum toelating: 22-07-2013
Originele kleur: ZWART
Carrosserie: stationwagen
Brandstof: Benzine
Vermogen: 105 pk
Nieuwprijs: 27.680 Eur. (2.375 Eur. BPM)15 Reacties:

ghost maart 15, 2019 om 14:43 # | Report | Reply

Netjes!

jeffrey2262 maart 15, 2019 om 14:54 # | Report | Reply

@ghost: Thanks!

autoliefhebbertje maart 15, 2019 om 14:51 # | Report | Reply

Mooie auto, zelf zou ik wel die R-line grill weglaten en er 100% OEM xenon koplampen erin zetten en LED achterlichten.. misschien een idee voor later?

jeffrey2262 maart 15, 2019 om 14:57 # | Report | Reply

@autoliefhebbertje: Thanks! Ik ben vanplan om er idd Xenon koplampen in te zetten met dynamisch knipperlicht en de nieuwe golf 7 R achterlichten ook met dynamisch knipperlicht in te bouwen. Ook wil ik nog een GTI look uitlaat met 110 mm sierstukken.. Alles op zijn tijd..

sanderp maart 15, 2019 om 19:17 # | Report | Reply

@jeffrey2262: Die upgrades zouden em wel afmaken!

momo maart 17, 2019 om 11:59 # | Report | Reply

@jeffrey2262: Xenon koplampen.. twee keer uit mijn golfje gejat. Ik heb er halogeen in zitten nu. Ze stonden me raar aan te kijken toen ik om een conversie naar halogeen vroeg.

jonasautoliker maart 15, 2019 om 17:33 # | Report | Reply

Ik vind de velgen persoonlijk niet de mooiste, maar ieder zijn smaak. Ik hoef er ten slotte niet dagelijks in te rijden. Het R’tje in de gril had ik weggelaten, maar als je het mooi vindt moet je het lekker laten zitten.
Verder een nette auto, met zo te horen veel opties.

jeffrey2262 maart 15, 2019 om 17:55 # | Report | Reply

@jonasautoliker: Thanks! ik vind de velgen zoals je ze ziet op de foto’s tegenvallen idd. maar in het echt ziet het er erg dik uit vooral omdat ze deep concave hebben.

jonasautoliker maart 15, 2019 om 19:57 # | Report | Reply

@jeffrey2262: Dat is natuurlijk ook zo, in het echt lijken dingen soms heel anders dan op de foto.

ariif maart 15, 2019 om 17:37 # | Report | Reply

Massagefunctie in een Golf? Nooit geweten

jeffrey2262 maart 15, 2019 om 17:56 # | Report | Reply

@ariif: hahah ik ook niet tot ik een knopje zag zitten. https://www.youtube.com/watch?v=RhuQLllX1aE

mastemaker maart 15, 2019 om 20:51 # | Report | Reply

Den Helder 💪🏻

basr32 maart 15, 2019 om 21:25 # | Report | Reply

Tja…

thomashofman1 maart 16, 2019 om 11:27 # | Report | Reply

Nice! Ook lekker zuinig 👌

vwaudiporsche maart 16, 2019 om 16:32 # | Report | Reply

@JEFFREY2262: Ik wens je veel succes met je VW

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.