FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Video: Eerste keer op de Nürburgring (Audi RS6)

thestino Gepost op 09-07-2019 om 15:35 153 views | 2 reacties

Mijn eerste keer op de Nürburgring met mijn Audi RS6 C6 4f 5.0 V10 Bi-turbo.

Ik weet dat het geen snelle ronde was, het was mijn eerste keer ooit op de Ring, zelfs op een circuit. Het was de bedoeling wat ervaring op te doen en om de wagen niet te laten crashen. 😅 In een rechte lijn is de RS6 wel een kanon, maar bochten nemen was geen traktatie met deze meer dan 2 ton zware dinosaurus!
Het was een geweldige ervaring om op deze speciale baan te rijden, die ik écht wel met jullie wilde delen! Ik had niet verwacht dat de hoogteverschillen zo groot zouden zijn op sommige delen van de baan. Is wel wat anders dan op de Playstation. 😂

Ik reed met gewone Pirelli P Zero-banden en originele stalen Brembo-remschijven.2 Reacties:

crosske juli 13, 2019 om 16:05 # | Report | Reply

Mijn inziens moet je eerst en vooral een goede zitpositie leren. Zal je veel meer op het gemak zitten. Met quasi gestrekte armen kan heb maar – 110° stuuruitslag halen. Met armen in kortere hoek (bijna a 90,°) en als je met rug volledig in rugleuning stoel zit moet je polsen op bovenkant stuur komen (rechtuit). Als je zo je stuur draait met handen op ideale positie stuur (kwart tot 10voor drie) kan je veel verder stuur uitdraaien. Probeer al eens, zelf zonder stuur 😉

thestino juli 13, 2019 om 16:58 # | Report | Reply

@crosske:
Je zag het aan mijn gezicht dat ik iet echt op mijn gemak was 😅😂

Mijn armen zijn niet echt gestrekt, lijkt wel zo door het camerapunt, maar nu ook niet in een hoek van 90graden. Maar dan zit ik (naar mijn gevoel) met mijn benen veel te dicht tegen mijn pedalen.
Mijn rugleuning tov het zitvlak is wel ongeveer 90graden, ik zit niet graag als een patattenzak in de wagen. Bedankt voor de tips wel, zal dat zeker eens proberen. 👌🏻

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.