FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Porsche 993 GT2 Clubsport, 1/43 Make Up


davelepeef Gepost op 17-07-2019 om 23:57 355 views | 8 reacties

Een vreemde eend in de bijt voor mij, ik verzamel eigenlijk alleen Ferrari. Ik ben alleen een grote fan van deze fabrikant, en toen ik dit model zag was ik eigenlijk direct verkocht. Duurde even voor ik 'm vond, in de tussentijd kwam de groene 993 Carrera RS voorbij.

Land: Nederland


8 Reacties:

denniss00 juli 18, 2019 om 11:00 # | Report | Reply

Fraaie platen! En zeker een mooi duo ✨

Loek juli 18, 2019 om 19:25 # | Report | Reply

Je moet me toch even uitleggen hoe je dit soort schitterende foto’s vastlegt… wat een gave expositie! En de modellen mogen er ook zijn 😉

davelepeef juli 18, 2019 om 20:12 # | Report | Reply

@720s: thanks ? Het is een “minifotostudio” maar dan op z’n sloebers. Verhuisdoos op z’n kant, de bovenzijde (één van de zijkanten dus) een beetje openen zodat er wat licht doorheen komt, en heb nu een zwart shirt als achtergrond en basis gebruikt. Zorgen voor weinig direct licht, want ander krijg je rare reflecties. Heb zelfs nog een polarisatiefilter gebruikt. Iso op minimum, en sluitertijd was bij deze foto’s rond de 3 sec. Heb zo plezier van m’n modellen en van wat fotografie. Houdt me van de straat 🙂

Loek juli 19, 2019 om 17:20 # | Report | Reply

@davelepeef: ah oke, wat voor lens gebruik je? Ik ben zelf nog een beetje nieuw in de fotografiewereld dus ik snap de camera nog niet helemaal, daarom probeer ik hier en daar wat info te vissen 🙂 heb even snel het e.e.a. geprobeerd maar het wordt lang niet zo mooi, haha

davelepeef juli 20, 2019 om 00:02 # | Report | Reply

@720s: ik gebruik eigenlijk helemaal niets spannends. Ik heb een Sony NEX-3N met een SELP1650 lens. Dat is een al wat oudere systeemcamera met kitlens, maar wél een die heel goed presteert. Deze foto’s heb ik in het donker gemaakt. Als je op automatische stand in donkere omstandigheden fotografeer, schroeft je camera de ISO waarde op, als het ware de lichtgevoeligheid. Hoe hoger, hoe meer ruis of korrelvorming, dus de iso zet ik zo laag mogelijk vast. Dan moet je wel je sluitertijd vergroten, en wel zodanig dat vasthouden geen optie meer is, dus ik zet m’n camera neer. Om ook het schokken bij afdrukken te voorkomen, gebruik ik de zelfontspanner. Om wat diepte en effect te creëren speel ik met de scherptediepte, ofwel de f waarde van je toestel. Hoe lager, des te kleiner is het bereik dat scherp in beeld komt, hoe hoger, des te groter is het scherpe bereik. Deze settings zul je allemaal in automatische stand kunnen wijzigen, het is altijd even vogelen om tot een goede instelling te komen. Maar moeilijk is dat niet, het is lastiger om echt leuke composities met goede belichting te krijgen.

davelepeef juli 20, 2019 om 00:04 # | Report | Reply

@davelepeef: ik moet niet overdrijven, ik heb ze niet echt in het donker gemaakt. Maar ’s avonds in een een matig verlichte kamer. En dat is prima, want ik wilde liever ook geen direct licht op de modellen hebben. Op die manier krijg je een beetje dat effect dat ze in een eindeloze lege ruimte staan.

davelepeef juli 18, 2019 om 20:14 # | Report | Reply

@720s: *ze zijn alleen wel aan de donkere kant. Ik heb ze in het donker op m’n gsm nabewerkt, dat kan wat beter 🙂

emping juli 18, 2019 om 20:32 # | Report | Reply

Puike plaatjes, zeer knap gedaan

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app