FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Video: Mijn Auto: Fiat Barchetta van Joep

rubenpriest Gepost op 31-08-2019 om 19:00 2.505 views | 9 reacties

Een betaalbare cabrio heb je in vorm van de Fiat Barchetta. Dit is de auto van Autoblog-lezer Joep.

Locatie: Uithoorn



9 Reacties:

stupendo augustus 31, 2019 om 22:32 # | Report | Reply

Woon je in Uithoorn Joep? Want volgens mij heb ik jouw “TX” al wel een paar keer gezien in die regio.

Verlagen zou ik absoluut niet doen. Ziet er misschien – misschien hé – leuker uit maar het krioelt van de drempels en hobbels in het gebied waar jullie nu rondreden. Die hobbel op 4:25 kan je zelfs als schans gebruiken :-).

Ik vind het overigens voor 1600 euro een superkoopje, als ie relatief goed is. En een MX-5 is ronduit lelijk. Het enige voordeel daaraan is de achterwielaandrijving. Maar Italiaanse voorwielaandrijvers zijn de beste die er zijn qua weggedrag dus daar hoef je geen MX5 voor te nemen. Waarom heb ik de Alfa Spider overigens niet gehoord in dit verhaal. De tipo 5 (916) kun je ook voor 1600 euro wel krijgen en die zijn kwalitatief ook gewoon goed. De Tipo’s 2, 3 en 4 zijn trouwens ook achterwielaandrijvers maar dan wel met techniek uit 1966 (Duetto).

barchettadriver augustus 31, 2019 om 23:28 # | Report | Reply

Even als connaisseur een kleine reactie;

– Velgen lijken me geen Novitec. De meeste Novitec’s hebben als onderliggend merk Infra. Dit staat op de buitenkant van het velgbed.
– Als ie niet helemaal goed onderin trekt, staat je distributie net een tandje naast de correcte positie. De mijne staat helemaal goed, en dan kun je gerust met 50 in de 5 rijden. Overigens, zelfde M1 motor als jij hebt.
– Verlagen: Toen ik nog een Nederlandse barchetta had heb ik het ongedaan laten maken. Nu ik in Duitsland woon kan het gewoon, veel minder drempels hier.
– 97’er: Wees blij dat je geen 95’er of 96’er hebt. De eerste jaren heeft een machine bij Fiat nogal wat drijfstanglagers niet strak genoeg aangetrokken. Daardoor zijn er nogal wat blokken kapot gelopen.

Wil je m nog wat leuker maken, tik een Supersprint einddemper op de kop. Prachtig zware brom en hij ademt iets vrijer.

Voor de rest, voor 1650€ heb je voor die auto een werelddeal gescoord. De prijzen zijn de laatste paar jaren behoorlijk omhoog aan het gaan, en dit soort prijsjes zie je voor een goede nauwelijks meer. Hou ‘m lekker netjes, wees er zuinig op.

En qua duurzaamheid; een auto produceren kost ladingen CO2. Het minderverbruik van huidige auto’s is niet dusdanig dat je die uitstoot snel corrigeert. Met de barchetta rij je 1 op 12, De 124 Spider haalt 1 op 15. Dan moet je erg veel km’s maken om dat goed te maken.

barchettadriver augustus 31, 2019 om 23:32 # | Report | Reply

En Ruben, als je wilt mag je een keer ter vergelijking de mijne rijden. Die heeft alle punten die jij aanstipt. Verlaging, stoelen opnieuw bekleed, open luchtfilter, sportdemper enz. enz. enz.

Shoppen voor de stoelen in de Punto kan niet, de stoelen in de b zijn veel lager. Eventueel kun je nog 5 mm winnen door de ringen onder de stoelen te verwijderen.

poeperman september 1, 2019 om 07:42 # | Report | Reply

Jullie hebben dus echt landgenoten die “joep” heten zonder dat het een artiestennaam is

moveyourmind september 1, 2019 om 10:18 # | Report | Reply

Goed gedaan! De Barchetta is nog steeds een leuke roadster. Dit blauw vind ik één van de mooiste kleuren voor de Barchetta, samen met het fraaie geel dat toen geleverd werd. Mooi voorbeeld ook dat je voor een habbekrats ook een bovengemiddeld leuke en betrouwbare auto kan rijden.

kempenaer september 1, 2019 om 12:41 # | Report | Reply

Leuke wagen. Het kraakt en rammelt wel flink.
Studie klinkt bijzonder vaag. Gedreven door hysterische wetgeving.
Materiaalgebruik had wel wat aandacht nodig destijds.
Leuk ontwerp, sympathiek karretje.

giulia64 september 1, 2019 om 13:42 # | Report | Reply

Zoals de mannen van Top Gear na hun tocht door Syrie met BMW, Mazda en Fiat al concludeerden: de Fiat was geheel onverwacht de fijnste auto om zo’n tocht te maken.

dree16v september 1, 2019 om 13:50 # | Report | Reply

Super leuke eerste auto Joep. Voor weinig geld een hele leuke auto die je niet dagelijks ziet, ik zeg goeie deal! Lekker zo houden en voor de uitstalling misschien nog een tikje verlagen. Veel plezier er mee!

busbusbusso september 1, 2019 om 20:40 # | Report | Reply

Goeie deal Joep. Ik heb precies dezelfde maar die was wel wat duurder. Wat betreft het toevoegen van leuke opties, hou je centen nog maar even in je zak, je kunt beter investeren in goed onderhoud. Ook een barchetta is niet onsterfelijk en je zal beslist nog wel wat moeten verspijkeren om ‘m veilig op de weg te houden.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.