FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Vandenbrink 612 Shooting Brake


joosstra Gepost op 13-09-2019 om 21:13 1.637 views | 6 reacties

Voor het gemak neem ik de tekst over die de verkoper, Classic Youngtimers Consultancy te Uden, heeft opgesteld :
Dutchmen Robert Koumans (Vandenbrink Design) and Maurik van den Heuvel (Classic Youngtimers Consultancy) proudly present the unique ‘Vandenbrink 612 Shooting Brake’. The acclaimed design was originally presented in 2008 by Vandenbrink. Van den Heuvel, a passionate shooting brake enthusiast, became
enchanted by this unique prospect and has had the special Vandenbrink Shooting Brake design produced in-house, resulting in the first Vandenbrink car to hit the road. The ‘shooting brake’ body style is typically described as a sleek wagon with two doors and sports-car panache, its image entangled with European aristocracy, fox hunts and baying hounds. Very few shooting brakes have been created in history, the most famous ones being designed by amongst others Bertone, Drogo, Pininfarina, Touring Superleggera, Vignale and Zagato, fitting their custom two-door bodies to the chassis of pedigreed cars from e.g. Aston Martin, Bentley, Jaguar, Ferrari and Rolls- Royce. The Vandenbrink Shooting Brake is based on the outstanding Ferrari 612 platform. In line with tradition Vandenbrink’s design features the low roof and sleek lines of a coupé, thus retaining the sex appeal whilst adding the practicality of a wagon.

In het echt vond ik de auto tegenvallen. De uitbouw doet me helaas een beetje teveel denken aan de dakkapel op de Ssang Yong Rhodius.

Locatie: Soestdijk
Land: Nederland6 Reacties:

flatsixx september 13, 2019 om 22:18 # | Report | Reply

Idee is leuk, maar dit slaat werkelijk nergens op.

fendercd60 september 13, 2019 om 22:29 # | Report | Reply

Ik vind het er maar vreemd uit zien.

spotternoord september 13, 2019 om 23:08 # | Report | Reply

Is het gebaseerd op een klassieke Ferrari breadvan? Dan is het nog enigszins geslaagd, maar anders …

mats106rallye september 14, 2019 om 11:44 # | Report | Reply

Wauw!

alcantara september 14, 2019 om 19:22 # | Report | Reply

Deze is van d’n Brink

carfreakjim september 14, 2019 om 20:04 # | Report | Reply

Lijkt meer op een lijkwagen dan een shooting brake. Dat heeft Ferrari zelf toch veel beter gedaan met de ff en gtc4lusso.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.