FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Golf GTI


archiebald Gepost op 10-01-2020 om 17:18 869 views | 7 reacties

Laats deze Golf mk7 GTI gelightpaint op het dak van de Metropol-garage in Almere. Ik heb zowel de matte look als normale foto's geupload voor jullie. Mat heeft mijn voorkeur, maar wellicht vinden jullie de andere wel beter :)

Locatie: Almere
Land: Nederland

Kenteken: XL-832-S
Merk/model: VOLKSWAGEN GOLF
Datum toelating: -
Originele kleur: WIT
Carrosserie: hatchback
Brandstof: Benzine
Vermogen: 230 pk
Nieuwprijs: 44.864 Eur. (587 Eur. BPM)


7 Reacties:

davelepeef januari 10, 2020 om 21:40 # | Report | Reply

Ik vind het persoonlijk niet zo mooi. Het komt wat kunstmatig over, alsof de auto erin is geplakt, vooral dat matte effect. En het echte effect van light painting ontgaat me hier iets, het lijkt nu meer een soort samengevoegde foto van verschillende belichtingen. De omgeving mag van mij een stuk donkerder. Maar vind het wel een gave setting!

Otof Fotografie januari 11, 2020 om 11:51 # | Report | Reply

@davelepeef: Wel grappig, je omschrijft precies wat lightpainten is dus. “Het samenvoegen van verschillende belichtingen” dat klopt ja. En daardoor ziet het er “neppig” uit, ook dat klopt. Maar dat is dus bewust.

Of het je smaak is is een tweede, maar het hoort dus wel zo.

davelepeef januari 13, 2020 om 07:13 # | Report | Reply

@Archiebald: nee. Lightpainten is met verlichting uitlichten van objecten in je foto, terwijl je sluiter openstaat. Dat is anders dan verschillende foto’s met verschillende sluitertijden samenvoegen, dat laatste bedoelde ik met “verschillende belichtingen”. Of het zo hoort? Volgens mij hier beter voorbeelden gezien.

Otof Fotografie januari 14, 2020 om 15:44 # | Report | Reply

@davelepeef: Nogmaals, dat is dus precies wat hier gebeurd is. Ik neem een stuk of 10 foto’s, daarvan gebruik ik er dan 3 tot 5 per auto, een achtergrond en voorgrond belichting en die zet ik dan in elkaar tot een eind afbeelding.

Exif van zo’n basisfoto ligt meestal zo op F8 // ISO100 // 8sec en dan belicht ik de auto met een Yongnuo YN360iii.

Verder maakt het niet veel uit of jij deze vorm lightpainten vind, want zo heet het nu eenmaal wel.

davelepeef januari 15, 2020 om 00:00 # | Report | Reply

@Archiebald: zit je me nou te dollen?? Ik zeg iets compleet anders. Dit is fotoshoppen. Kan ’t ook post-processing noemen, dan klinkt ’t sjieker maar light painting is dit niet. Bijval van fotografen hier die het doen komt er niet, maar doe me een lol en Google ff op “lightpainting wiki”. Want dan lees je het volgende: Light painting, painting with light, light drawing, or light art performance photography are terms that describe photographic techniques of moving a light source while taking a long exposure photograph, either to illuminate a subject or space, or to shine light at the camera to ‘draw’, or by moving the camera itself during exposure of light sources.

davelepeef januari 15, 2020 om 00:04 # | Report | Reply

@Archiebald: ik lees je verhaal nog ‘s: maak je nou een afbeelding met meerdere foto’s van diverse sluitertijden én je licht de wagen uit?? Dan klopt het wel, maar volgens mij valt heel het effect hier weg, als het zo in elkaar steekt??

Otof Fotografie januari 24, 2020 om 11:13 # | Report | Reply

@davelepeef: Je hebt wer-ke-lijk géén flauw idee waar je het over hebt. Deze hele FB groep zal het ook wel fout hebben natuurlijk:
https://www.facebook.com/groups/automotivelightpainting/

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app