FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Project voortgang restauratie Mazda RX7


schuiftrompet Gepost op 21-01-2020 om 20:35 2.055 views | 5 reacties

Beste AB/AJ fanaten.

Even een projectupdate op verzoek van veelspotter @Emping. een tijd geleden heb ik mijn 2 mazda RX7 SA/FB's gepost als start van het project. Inmiddels heb ik de auto's een tijd in bezit en ben ik rond september, toen mijn werkplaats af was, begonnen met het strippen van de 83'er. Deze heb ik nu op een aantal chassis en interieurdelen na volledig kaal.

De plannen zijn het chassis weer in goede staat te brengen door wat laswerk te verrichten. De losse onderdelen die van de auto af zijn gekomen zullen stuk voor stuk herzien worden en weer in respectabele staat gebracht worden of indien nodig; vervangen. Ik twijfel nog tussen de originele kleur behouden en de benodigde onderdelen bij te laten werken of een complete respray.

Verder zal de 12A wankelmotor door mij compleet gereviseerd worden en zal ik nog een aantal subtiele aanpassingen doen zoals een nieuw uitlaatsysteem, nieuwe schokdempers veren).

De plannen met de andere RX7 zijn voorlopig tot het huidige project klaar is niet meer dan een reserveauto voor onderdelen. Als ik op /- 75% ben durf ik het aan om die motor eruit te lepelen te vervangen voor wat heftigers in heiligschennis vorm; een (min 300pk) V8 met handbak en bijhorende aandrijflijn. Deze auto zal dan ook alles krijgen wat de restauratie niet krijgt; extreem laag, breed, dikke JDM wielen, rolkooi, kuipstoelen, en alles wat je verwacht op een drift/racebak/hillclimp monster. Die auto is namelijk te ver heen (roest) om naar mijn zin nog netjes te restaureren. Die zal dus zodanig gemaakt worden dat hij nog APK kan krijgen. Deze plannen kan ik echter pas over een aantal jaren uitvoeren dus blijven nu nog even een droom.

De 12A die uit de donor komt wordt ook te gereviseerd, deze keer zal ik dat blok tunen met een streetport of bridgeport bijhorende mods. Dat blok zal dan in de restauratie gelepeld worden die dan hopelijk al een tijd met originele 12A rondrijdt.

Locatie: Sint-Philipsland
Land: Nederland

Kenteken: JR-70-NK
Merk/model: MAZDA RX-7
Datum toelating: 08-04-1983
Originele kleur: GRIJS
Carrosserie: Niet geregistreerd
Brandstof: Benzine
Vermogen: Onbekend
Nieuwprijs: Onbekend


5 Reacties:

singer januari 22, 2020 om 10:11 # | Report | Reply

Leuke update en uitdagend project, veel succes en plezier ermee!

schuiftrompet januari 22, 2020 om 16:18 # | Report | Reply

@singer: dankjewel! Komt goed

niek93 januari 22, 2020 om 13:11 # | Report | Reply

Dat wordt ooit een hele mooie “mijn auto” aflevering

schuiftrompet januari 22, 2020 om 16:18 # | Report | Reply

@niek93: ik zou best mee willen doen als hij een keer af is, dan moeten ze dat format over /- 2 jaar nog wel hebben

emping januari 26, 2020 om 08:12 # | Report | Reply

Bedankt voor het uploaden! Altijd leuk om te zien. Ik zou zelf meteen voor de “tuning” look gaan. En zeker een complete respray doen. Veel succes er verder mee en zie graag verdere updates met plezier tegemoet.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app