FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Audi A3 Sportback 35 TFSI 2020


720s Gepost op 30-07-2020 om 15:57 1.610 views | 7 reacties

Vandaag een stukje mogen sturen met de gloednieuwe Audi A3, dus pen ik mijn oordeel over de auto even neer hier. Ik vind hem qua looks een stuk strakker dan de vorige, al scheelt de uitvoering en het kleurtje heel erg (dit is een S Edition One in Atolblauw Metallic). Interieur is een grote stap vooruit, ben er geen gigantische fan van dat er weinig fysieke knoppen zijn, al zijn de fysieke knoppen welkom voor de klimaatbediening. Touchscreen werkt vlot en virtual cockpit is altijd een mooie toevoeging (standaard in de A3 tegenwoordig). Verrassend genoeg mag je schakelen met een handbak, ik ben zelf niet zo op #savethemanuals maar het voelt fijn en de handbak is prima. Handbak werkt een beetje twijfelachtig bij de automatische adaptieve cruise control bij optrekken, ivm koppeling. Maar dat kan ook wennen zijn. Toch wel een goede optie in dit segment, een aantal luxe opties die ik niet had verwacht (virtual cockpit, adaptive cruise en volledige LED-matrix lampen, ook al is niet alles standaard). Rijdt soepel, schakelt goed, en vlot genoeg, helemaal voor 100 km/u in Nederland.

Foto's zijn een mengelmoesje van mijne met mijn telefoon en een vriend met een Nikon camera, bedankt Century dat ik met de A3 mocht rijden!

Locatie: Zuidlaren
Land: Nederland

Kenteken: H-151-ZD
Merk/model: AUDI A3 SPORTBACK
Datum toelating: -
Originele kleur: BLAUW
Carrosserie: hatchback
Brandstof: Benzine
Vermogen: 150 pk
Nieuwprijs: 42.800 Eur. (4.955 Eur. BPM)7 Reacties:

fendercd60 juli 30, 2020 om 16:16 # | Report | Reply

Mooie uitvoering zeg! Ik vind hem ook erg geslaagd. Helemaal in deze kleur.

ukbob juli 30, 2020 om 16:43 # | Report | Reply

Toffe uitvoering dit! Maar ik had ooit het vorige model en vergeleken daarmee is bij deze het ‘cleane’ van het interieur en exterieur helemaal verdwenen.. buiten veel te veel lijntjes en fratsen (kan je nog wel aan wennen) maar vanbinnen is het helemaal een freak show. De oude MMI met draai-druk knop en het schermpje wat mooi uit dashboard kwam, prachtig en top in gebruik. Dit doet me weinig.

sjaakbonestaak juli 30, 2020 om 16:55 # | Report | Reply

@ukbob: precies! Ik kan het relatief conservatieve uiterlijk en interieur van de vorige generatie zeer waarderen. Heb de nieuwe A3 meerdere malen bij de dealer zien staan, vanuit bepaalde hoeken leek het net een vergrote A1. Neemt niet weg dat het vast prima zal rijden en zeer goed in elkaar steekt. Ik denk dat ik hem ook een keer in een mooie blauwe tint moet zien en niet dat eindeloze grijs of zwart

donaldjgarrison juli 30, 2020 om 19:15 # | Report | Reply

Dit had net zo goed een Renault Clio kunnen zijn. Ik vind het helemaal niks. De vorige was veel cleaner en mooier.

gilettelubbers juli 30, 2020 om 20:56 # | Report | Reply

@donaldjgarrison: het valt mij ook op dat cleane auto’s vrijwel niet meer worden gemaakt😢

joppe juli 31, 2020 om 21:30 # | Report | Reply

Wat kostte deze Audi?

mondial augustus 2, 2020 om 21:45 # | Report | Reply

Kom jij uit de regio Nijverdal ?

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.