FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Mijn Auto -E63S Station


gregorius Gepost op 28-07-2020 om 20:55 1.437 views | 13 reacties

Daar is hij dan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik wilde terug naar de station. Ik heb 4x4 nodig in CH en wilde een moderne turbo-benzine met een paar pks. De nieuwe 5-serie is mooi maar ik wil niet het 12 jaar oude 4.4 blok. Mn buurman heeft zo'n ordinaire RS2-Blauwe RS6, dus nee. In de familie is een C43 en die vond ik te klein. Dus ik ging kijken naar een E43. Prachtig ding; gelukkig was het interieur lelijk dus geen impuls-aankoop.
Ik ging dromen. Het kan nog met meer pk... ze zijn er. Alle online filters aangezet en heeft even geduurd. Dit was nummer 3 waarin ik geïnteresseerd was. Dec 2018; vrijwel alle opties en geen Demo-auto geweest. Oude eigenaar rijdt nu de nieuwe G63.
Ik vind m prachtig zo in het zwart met een paar accenten zoals de rode remklauwen. Dat was keuze 2 na de Rode met chromen strips, zoals mn E93 M3; Maar goed, die zijn echt niet te vinden voor een concurrerende prijs nu en restwaarde zal ook minder zijn na een jaar of 7-8.
Het rijdt zo relaxed. Zo stil is het van binnen. Maar als je m in een modus zet waar de uitlaat open staat... dan wil hij en heb je een heerlijke tijgergrom op de achtergrond. En al je de 612pk en 850nm opvraagt; als een klapt. Leukste is nog met de vering in standje comfort: dan helt hij heerlijk naar achter bij het gas geven. Ik vind het MBUX prachtig en na een middagje kloten snapte ik t... alleen de garagedeuropener heb ik nog niet voor elkaar gekregen, maar goed.

Laatste job is de wintervelgen (of zomer en dan gaan deze naar de winterbanden). Het wordt 20inch, dat weet ik. Waarschijnlijk niet Mercedes en waarschijnlijk zwart alu in de combi (zoals nu) of vol alu. Goal is 'sportief maar niet voetballer' . Dus als iemand een goede suggestie heeft, ik hoor t graag!

Locatie: Zurich-meer
Land: Zwitserland13 Reacties:

renskuhh juli 29, 2020 om 13:11 # | Report | Reply

De droomwagen, gefeliciteerd

Graafke juli 29, 2020 om 13:18 # | Report | Reply

Woow erg gaaf!

jelle166 juli 29, 2020 om 13:49 # | Report | Reply

Schitterende wagen ik had waarschijnlijk dezelfde keuze gemaakt. Voor velgen zou ik persoonlijk voor de Brabus Monoblock F gaan

gregorius juli 30, 2020 om 09:22 # | Report | Reply

@jelle166: Goede tip. Die zouden best mooi kunnen staan. Ga ik zeker meenemen in mn keuzelijst!

gregorius september 2, 2020 om 15:12 # | Report | Reply

@jelle166: dank nogmaals voor de tip.
Heb ondertussen met de Brabus vertegenwoordiger van CH gesproken. Die probeert me velgen aan te smeren die door de lokale Strassenverkehrsamt niet toegelaten worden, ondanks zelfs de Brabus website andere velgen aanraadt. Ben er ook gelijk op afgeknapt.

sem234 juli 29, 2020 om 20:45 # | Report | Reply

Goed gedaan kerel!

niezel juli 29, 2020 om 21:02 # | Report | Reply

Prachtige wagen en een leuk verhaal om te lezen. Veel plezier ermee!

unknown32 juli 29, 2020 om 23:13 # | Report | Reply

Ik ben persoonlijk geen fan van deze velgen, noch van de rode remklauwen; maar dat is ieder zijn ding. De E63 vind ik een veeeeel betere keuze dan de m5 of rs6, want ja, mercedes (fanboy ^_^). Voor de velgen zou ik OEM of brabus gaan, volledig zwart of volledig alu; ben nooit fan geweest van zwart met alu randje. En je wil niet dat de auto “tuning” overkomt. Heel veel plezier met dit prachtig kanon!

gregorius juli 30, 2020 om 10:34 # | Report | Reply

@unknown32: Ook dank voor de Brabus suggestie, ik ga zeker even kijken daar.

gregorius september 2, 2020 om 15:15 # | Report | Reply

@unknown32: Ook dank voor de suggestie, nogmaals.
Ondertussen bij 2 verschillende MB dealers een set mooie velgen proberen te scoren; De gene die ik mooi vind zijn 0.5 inch te smal; willen ze niet aan meewerken. Ze hebben precies 2 modellen van velgen (naast de gene die ik zelf heb) die ze me ‘mogen’ verkopen en die zijn allebei lelijk. Rare jongens hij in CH bij MB.

thomcarspotter juli 30, 2020 om 10:42 # | Report | Reply

Heerlijke bak! Ik zag u (deze auto) laatst in Amsterdam rijden. 😁Zoveel gaver en unieker dan een RS6! Leuk ook met het kleine Zwitserse plaatje voorop.

singer juli 30, 2020 om 20:40 # | Report | Reply

Lekker!! Geniet er van! Als je niet voetballer wilt gaan zal je op zoek moeten gaan naar mooie zilveren velgen imo

technopatat september 26, 2020 om 16:07 # | Report | Reply

Prachtige auto! Ik stond voor dezelfste keuze en heb de tussenslag gekozen (E53 AMG). De E63 viel in hetzelfde budget (want 2 modeljaren ouder) maar is heel wat heviger en ik heb em gekocht als familieauto voor m’n pasgeboren tweeling van maart. Een 63 is dan wat te hevig dus :D! Plus dat de belastingen voor zo een 63 echt meer dan dubbel zo zwaar zijn in België :(!

1 opmerkingetje: dit is nog Command (online). MBUX is pas vanaf de facelift op de E verschenen :).

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.