FRED Foto van de maand : 911 GT3 R

Foto's: Mercedes 560 SEC Cabriolet


joosstra Gepost op 10-03-2021 om 20:51 0 views | 7 reacties

Bijzondere auto. Over deze specifieke auto is weinig info te vinden op internet. Het is uiteraard een Mercedes, maar officieel ligt het toch wat anders. Op de auto zelf zitten weliswaar diverse Mercedes-logo's, maar het logo op de motorkap ontbreekt. Achterop staat 560 SEC, en Carat by Duchatelet.
Volgens de RDW is het een Calley 500 SEC Cabriolet. Over Calley is weinig te vinden, behalve dat het een Nederlands bedrijf was, gevestigd in Elburg, dat inderdaad auto's ombouwde. Zie : https://driestedenbusiness.nl/artikelen/wim-van-ginhoven-calley-cars-elburg-we-kunnen-uw-auto-alleen-niet-laten-vliegen/. Of dit bedrijf nog bestaat is nog maar de vraag.
Carat Duchatelet is bekender. Het is een Belgisch bedrijf, gevestigd in Luik, en houdt zich nog steeds bezig met ombouwen en bepantseren van auto's. Ze hebben een fraaie website : https://caratduchatelet.com/. Overigens hebben ze ook de Rolls-Royce Wraith Shooting Brake van Niels van Roij gebouwd.

Locatie: Laren

Kenteken: SY-25-VL


7 Reacties:

maxidyne maart 15, 2021 om 12:12 # | Report | Reply

Ziet er professioneel uit, lijkt wel af-fabriek. Meeste cabriolet conversies zijn slecht uitgevoerd.

The Stig NL maart 15, 2021 om 20:10 # | Report | Reply

Ik vind het een strakke, stijlvolle verschijning.

amg55lover maart 16, 2021 om 10:14 # | Report | Reply

Calley uit Elbrurg was inderdaad een bedrijf welke zich ondermeer bezig hield met het ombouwen van Mercedes SEC naar cabriolet. Gezien het op de RDW geregistreerd staat, zal dit ook wel zo zijn. Wat Carat verder aan bemoeienis met de auto heeft verteld de foto niet. Getuige de smalle voorschermen is hey een 500 SEC en geen 560 SEC. In de jaren 80 zijn er meerdere conversies door allerlei bedrijven gedaan. Veel zien er niet uit (met name de Amerikaanse). Een van de beste (qua kwaliteit, afwerking en optiek) is de Styling Garage SGS. Deze bestaat nog steeds en houd zich nu voornamelijk bezig met restauratie.

amg55lover maart 16, 2021 om 10:24 # | Report | Reply

Hele mooie spot!

appeltje maart 19, 2021 om 23:10 # | Report | Reply

Wat leuk! Carat Duchatelet maakt inderdaad bijzondere dingen. Er stond een aantal jaren geleden vaak een sedan (ook W126 dus) in Amsterdam die ook een behandeling van dit bedrijf heeft gehad. Het ging daar met name om het interieur, en er zat nog wat lichtmetalen blingbling onder. En leuk dat Calley in Elburg zat, heb ik ongetwijfeld eens gezien in de tijd dat ik er woonde.

thomcarspotter maart 25, 2021 om 14:17 # | Report | Reply

@appeltje: Ik denk dat je deze bedoelt; https://www.autojunk.nl/2016/05/carat-duchalet-cullinan

Leuke spot Joos, ziet er bijzonder uit!

flik2punt0 april 20, 2021 om 19:53 # | Report | Reply

Wat een onwijsgave spot en dan met die info erbij nog beter. Het is wel jammer dat je niet meer dit soort aanpassingsbedrijven echt ziet. Ze zullen er vast nog wel zijn, want daar komt ook de tesla stationwagen vandaan. Maar echt zoals vroeger zie je het niet meer

Reageer

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.

Ontelbare

Kentekens

12.725 spotters

Installeer app