julescapdevillephotography Foto van de maand : Audi R8 V10 regenstorm
 

Tips bij het verkopen van je auto

Je auto inruilen bij een dealer of autobedrijf is lekker makkelijk, maar als je hem aan een particulier verkoopt, dan kun je meestal meer krijgen. Bovendien krijg je doorgaans een hogere korting bij die dealer als je daar je volgende auto koopt. Maar wat kun je eigenlijk precies voor je oude auto vragen? En waar moet je nog meer op letten bij het verkopen van je auto?

1. Bepaal de juiste verkoopprijs
Voor een goede, concurrerende verkoopprijs is het handig om de gangbare prijzen te bekijken op Marktplaats. Ga dan op zoek naar een exemplaar met hetzelfde bouwjaar, (ongeveer) evenveel kilometers op de teller en in dezelfde staat en uitvoering.

2. Presenteer je auto als in een showroom
Het eerste dat een koper zal zien is de foto bij je advertentie, dus is het belangrijk dat jouw bolide er zo voordelig mogelijk bij staat. Dus was en poets hem zo netjes mogelijk, stofzuig het interieur en verwijder alle rommel uit de auto. Stel je voor dat je een dealer bent die de auto klaar maakt voor de showroom.

Klaar? Dan kun je de auto op de gevoelige plaat gaan vastleggen. Fotografeer hem van verschillende kanten (als hoofdfoto is driekwart van voren verstandig), laat veel details zien, en maak geen foto met tegenlicht, want dan houd je alleen een silhouet over. Klik hier voor nog meer tips.

3. Schrijf een pakkende en eerlijke advertentietekst
Je auto kan er nog zo mooi uitzien, als de advertentietekst warrig is of onbetrouwbaar overkomt, schiet je nog niets op. Zorg er om te beginnen voor dat je kort en bondig de belangrijkste kenmerken van de auto onder elkaar zet. Noem ook de reden voor de verkoop. Verder kan het geen kwaad om wat humor in je advertentie te stoppen, zodat deze de potentiële koper beter bijblijft.

Let wel op dat je niet een al te rooskleurig beeld schept. Vertel gewoon een eerlijk, volledig verhaal en vermeld de eventuele schades, mindere punten en vreemde eigenschappen. Dat schept vertrouwen en voorkomt teleurstelling en discussies achteraf.

4. Plaats je advertentie
Het kost weliswaar geld om je auto op Marktplaats te zetten maar deze kosten haal je er dubbel en dwars uit. Door de vele bezoekers – 1 miljoen per maand – verkoop je je auto sneller en voor een betere prijs dan op elke andere verkoopsite. Dus, verzin een pakkende titel en goede tekst voor je advertentie, maak mooie foto’s, vink de juiste kenmerken aan, en plaats hem!

5. Deel je advertentie!
Als je advertentie op Marktplaats staat, ben je eigenlijk klaar en zul je vrij snel je eerste bod of reactie kunnen verwachten. Maar je kunt altijd nog voor een extra boost zorgen door je advertentie te delen op Facebook of Twitter. Misschien gaat het dan wel net iets sneller of krijg je net iets meer voor je auto. Alles is meegenomen!